ruang bawah tanah lampu lampu loket ruang tamu

Mana ruang bawah tanah yang betul?

Bilik-bilik bawah tanah adalah seperti kawasan putih untuk pereka. Anda boleh membuat sesuatu yang praktikal - dari bilik lelaki, ke ruang tamu, ke bilik perbualan. Tidak kira apa idea yang anda pilih, ia hanya boleh masuk sendiri jika ruangan itu disalakan dengan baik.

Ruang bawah tanah menawarkan cabaran khusus seperti siling rendah dan tingkap yang hilang. Oleh itu pencahayaan yang betul adalah sangat penting.

Tetapi bagaimana anda mencapai matlamat ini?

Berikut adalah beberapa idea untuk anda yang boleh membantu anda dalam hal ini. Hanya kerana ruang bawah tanah di bawah tanah tidak bermakna ia harus berasa gelap dan suram. Dalam contoh pertama, sconce di bahagian belakang bilik mencipta ilusi siling yang lebih tinggi.

Lampu lantai hiasan yang tinggi menjadikan bilik itu terancang dan selesa

ruang bawah tanah pencahayaan ruang tamu lampu lampu candelier ceria
Lampu tersembunyi adalah penyelesaian yang sangat popular. Tetapi seperti dalam semua kes lain, cahaya perlu dilakukan dalam lapisan. Secara lebih mendalam, ini bermakna menambah cahaya ambien dengan lampu yang direka bentuk untuk tugas-tugas tertentu. Untuk tugas kedua, lampu loket hanya sempurna. Dalam contoh ini, ia digunakan di atas meja bar dan meja biliard.

Menggabungkan pelbagai jenis lekapan lampu

ruang bawah tanah pencahayaan ruang tamu meja biliard menerangi kaunter bar

Lampu loket di sini muncul dalam pelbagai bentuk dan saiz. Mereka membuat penampilan dramatik. Lampu sisi menjadikan bilik itu berkilau

ruang bawah tanah pencahayaan ruang tamu meja biliard menerangi lampu loketDi ruangan bawah tanah, lampu-lampu beroda halogen adalah perkara biasa. Ia memberikan sentuhan yang lebih moden dan bilik berasa lebih lapang

lampu bilik lampu bawah tanah di ruang bawah tanah

Satu lagi cara yang kreatif untuk meletakkan cahaya ke ruangan bawah tanah tanpa mengorbankan ketinggian siling adalah untuk menempatkan pendawaian elektrik dan kemudahan air di belakang kerusi yang memanjangkan seluruh perimeter bilik.

Perhatikan siling rendah

ruang bawah tanah lampu ruang tamu lampu ceruk perpustakaan rumah lampu

Di sana anda boleh memasang soket untuk lampu atau lampu pelekap di permukaan. Jadi anda boleh menaikkan siling di tengah-tengah bilik. Seluruh perkara ini boleh dicerahkan oleh lantai atau lampu kerja. Jadi semuanya kelihatan lebih intim.

Tidak semua orang bernasib baik untuk mempunyai siling yang tinggi seperti ini di dalam bilik. Jika anda adalah salah seorang daripada orang-orang ini, anda harus mempertimbangkan lampu yang bagus di atas kerusi.

Sekiranya siling di bawah tanah anda cukup tinggi

lampu bawah tanah lampu ruang tamu lampu candelier ceruk lampu lampu loket

Candelier di atas meja membuat setiap bilik kelihatan lebih bagus dan lebih cantik

ruang permainan bilik biliard meja bawah tanah lampu ruang tamu kaunter bar rumah

Pertimbangkan lampu gantung yang rendah. Ini adalah perlawanan sempurna untuk kawasan di atas meja, kaunter bar dan tempat-tempat lain yang anda tidak perlu risau tentang menendang kepala anda terhadap mereka.

Lampu gantung yang rendah

basement lighting living room living room sofa home theater

Saya suka siling-siling itu dan ini ditunjukkan dalam contoh terakhir saya. Mereka mempunyai rasa kebebasan itu, tetapi terdapat saluran di mana-mana untuk pemasangan elektrik.

Lampu siling terbina dalam adalah lampu bawah tanah yang sangat praktikal

ruang tamu bawah tanah pencahayaan siling lampu rumah siling sofa

Categories: Wohnideen

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8