crna bijela fotografija stablo drvena jabuka pada list

Crna bijela fotografija? Kako možete poboljšati fotografije?

Nije li smiješno da, iako je fotografiranje u boji postojalo još od dvadesetih godina 20. stoljeća, crna i bijela fotografija još uvijek je tako cijenjena i popularna kod mnogih ljudi? Čak se može reći da je danas, u digitalnom dobu, ta vrsta umjetnosti čak i doživjela vrhunac.

Jača poruka

Čini se da crno-bijele fotografije utječu na naša osjetila na mnogo načina više od ostalih. Vjerojatno zato što je shema boja svijeta uobičajena za nas. Crna i bijela fotografija stoga predstavlja sve u mističnom, jedinstvenom svjetlu.

Neprestani životni ciklus

crna bijela fotografija vodi noge život krug
Ali postoji i nešto drugo. Neki efekti boja su preveliki u fotografiji. Nisu ni u uobičajenom svijetu. Sve je to nepotrebno kao problem u crno-bijeloj fotografiji. Možete se i dalje mnogo bolje usredotočiti na tu temu.

Profesionalni fotografi vole crno-bijele slike

Profesionalni fotografi vole crno-bijelu fotografiju. Čak i neki od njih, poput Henri Cartier Bressona, zapravo idu tako daleko da uopće ne dopuštaju fotografiju u boji. Oni su mišljenja da bi se slike u boji trebale održavati samo u obiteljskim albumima.

Henri Cartier Bresson

crna bijela fotografija henri cartier bresson

Jedna od najpoznatijih fotografija fotografa

crna bijela fotografija che gevara henry cartier bressonŠto obično činite s crnom i bijelom fotografijom?

U crno-bijeloj fotografiji prikazuju se posebno lijepi krajolici i portreti. Veliki primjer umjetničkih remek-djela su slike Ansel Easton Adams, koji je naslikao prekrasne krajolike. Njihov je karakter grafički karakteriziran. Nadalje, impresioniraju tisućama nijansi crno-bijelih, što ih daju na vidjelo.

Ansel Easton Adams

crno-bijela fotografija ansel adams fotograf

Poznati fotograf u potrazi za nezaboravnim trenucima

crno-bijela fotografija ansel adams retro auto kameru

Dodani su i ribarski brodovi Ansel Adams

crno-bijela fotografija ansel adams brodovi more

Kada trebate pristupiti crno-bijeloj fotografiji?

Često, kada verzija iste slike bude prikazana crno-bijelo, a zatim u boji, doživjet ćete dva vrlo različita rezultata. U većini slučajeva, varijanta s dvije nijanse dobiva jaču poruku.

Ali, u nekim slučajevima, ne bi netko trebao voljeti verzije u boji ispred ostalih? To je istina, na primjer, ako predstavljaju ne tako dobro poznatu životinju, ili možda žele pokazati neusporedivu ljepotu izlaska i zalaska sunca ... Zapravo, moraš napraviti još jedan prigovor ovdje. Ovakvi primjeri ovise u velikoj mjeri o tome kakav učinak želite postići točno. Želite li naglasak staviti na raspoloženje i atmosferu ili pokazati sjaj boja i nijansi? Možete odgovoriti za sebe, za koji od dva slučaja obojene i za koje bi crno-bijela fotografija bila prikladnija, ili?

Podni autobus ispred katedrale sv. Pavla

crna bijela fotografija london bus st paul

Prednosti moderne tehnologije

Ljepota suvremene tehnologije je da ne morate dugo razmišljati u prikladnom trenutku, bez obzira fotografirate li se u boji ili crno-bijelo. Umjesto toga, važno je da snimite scenu. Kroz digitalne fotoaparate možete donijeti odluku koja je tek kasnije bila govor.

Ponekad, međutim, ako imate eksperimente s crno-bijelom fotografijom, preliminarna odluka također može biti vrlo korisna. Ako podešavate fotoaparat na pravi način, fotografije možete vidjeti i pri crno-bijelom prikazu. Tako biste mogli razviti osjećaj kako se svijet osjeća kad se vidi crno-bijelo!

Nevjerojatna majčinska ljubav

crna bijela fotografija majmun majko dijete

Salvador Dali - Portret

crno-bijela fotografija portreta salvador dali

Nostalgija na staroj rivi

crna bijela fotografija stara brod nostalgija

Glazba u crno-bijeloj boji

crno bijela fotografija klavir

Zapanjujuća panorama prirode

crno bijela fotografija priroda krajolik morski kamen

Tišina i savršenstvo

crna bijela fotografija zen osjećaj žutim cvjetovima

Retro izgled preko New Yorka

crna bijela fotografija novu york panoramu retro

 Ljubav i mir u bijelom

crno bijela fotografija bijelih golubova vjenčanja

Categories: vrsta

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 89 =