Crna bijela fotografija? Kako možete poboljšati fotografije?

Crna bijela fotografija? Kako možete poboljšati fotografije?

crna bijela fotografija stablo drvena jabuka pada list

Crna bijela fotografija? Kako možete poboljšati fotografije?

Nije li smiješno da, iako je fotografiranje u boji postojalo još od dvadesetih godina 20. stoljeća, crna i bijela fotografija još uvijek je tako cijenjena i popularna kod mnogih ljudi? Čak se može reći da je danas, u digitalnom dobu, ta vrsta umjetnosti čak i doživjela vrhunac.

Jača poruka

Čini se da crno-bijele fotografije utječu na naša osjetila na mnogo načina više od ostalih. Vjerojatno zato što je shema boja svijeta uobičajena za nas. Crna i bijela fotografija stoga predstavlja sve u mističnom, jedinstvenom svjetlu.

Neprestani životni ciklus

crna bijela fotografija vodi noge život krug
Ali postoji i nešto drugo. Neki efekti boja su preveliki u fotografiji. Nisu ni u uobičajenom svijetu. Sve je to nepotrebno kao problem u crno-bijeloj fotografiji. Možete se i dalje mnogo bolje usredotočiti na tu temu.

Profesionalni fotografi vole crno-bijele slike

Profesionalni fotografi vole crno-bijelu fotografiju. Čak i neki od njih, poput Henri Cartier Bressona, zapravo idu tako daleko da uopće ne dopuštaju fotografiju u boji. Oni su mišljenja da bi se slike u boji trebale održavati samo u obiteljskim albumima.

Henri Cartier Bresson

crna bijela fotografija henri cartier bresson

Jedna od najpoznatijih fotografija fotografa

crna bijela fotografija che gevara henry cartier bressonŠto obično činite s crnom i bijelom fotografijom?

U crno-bijeloj fotografiji prikazuju se posebno lijepi krajolici i portreti. Veliki primjer umjetničkih remek-djela su slike Ansel Easton Adams, koji je naslikao prekrasne krajolike. Njihov je karakter grafički karakteriziran. Nadalje, impresioniraju tisućama nijansi crno-bijelih, što ih daju na vidjelo.

Ansel Easton Adams

crno-bijela fotografija ansel adams fotograf

Poznati fotograf u potrazi za nezaboravnim trenucima

crno-bijela fotografija ansel adams retro auto kameru

Dodani su i ribarski brodovi Ansel Adams

crno-bijela fotografija ansel adams brodovi more

Kada trebate pristupiti crno-bijeloj fotografiji?

Često, kada verzija iste slike bude prikazana crno-bijelo, a zatim u boji, doživjet ćete dva vrlo različita rezultata. U većini slučajeva, varijanta s dvije nijanse dobiva jaču poruku.

Ali, u nekim slučajevima, ne bi netko trebao voljeti verzije u boji ispred ostalih? To je istina, na primjer, ako predstavljaju ne tako dobro poznatu životinju, ili možda žele pokazati neusporedivu ljepotu izlaska i zalaska sunca ... Zapravo, moraš napraviti još jedan prigovor ovdje. Ovakvi primjeri ovise u velikoj mjeri o tome kakav učinak želite postići točno. Želite li naglasak staviti na raspoloženje i atmosferu ili pokazati sjaj boja i nijansi? Možete odgovoriti za sebe, za koji od dva slučaja obojene i za koje bi crno-bijela fotografija bila prikladnija, ili?

Podni autobus ispred katedrale sv. Pavla

crna bijela fotografija london bus st paul

Prednosti moderne tehnologije

Ljepota suvremene tehnologije je da ne morate dugo razmišljati u prikladnom trenutku, bez obzira fotografirate li se u boji ili crno-bijelo. Umjesto toga, važno je da snimite scenu. Kroz digitalne fotoaparate možete donijeti odluku koja je tek kasnije bila govor.

Ponekad, međutim, ako imate eksperimente s crno-bijelom fotografijom, preliminarna odluka također može biti vrlo korisna. Ako podešavate fotoaparat na pravi način, fotografije možete vidjeti i pri crno-bijelom prikazu. Tako biste mogli razviti osjećaj kako se svijet osjeća kad se vidi crno-bijelo!

Nevjerojatna majčinska ljubav

crna bijela fotografija majmun majko dijete

Salvador Dali - Portret

crno-bijela fotografija portreta salvador dali

Nostalgija na staroj rivi

crna bijela fotografija stara brod nostalgija

Glazba u crno-bijeloj boji

crno bijela fotografija klavir

Zapanjujuća panorama prirode

crno bijela fotografija priroda krajolik morski kamen

Tišina i savršenstvo

crna bijela fotografija zen osjećaj žutim cvjetovima

Retro izgled preko New Yorka

crna bijela fotografija novu york panoramu retro

 Ljubav i mir u bijelom

crno bijela fotografija bijelih golubova vjenčanja

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 36 = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map