bokswood briga vrt šiva oblikovanje vrt i uređenje okoliša

 The boxwood - biljka s puno potencijala u dizajnu

 

Buxus sempervierens, kao što je zajednički drvosječa znanstveno nazvan, je zimzeleni i vrlo sporo rastući grm ili mali stablo. Oko 70 poznatih vrsta su izvorne u Srednjoj Europi, jugozapadnoj Europi, Sjevernoj Africi i zapadnoj Aziji.

U umjerenim klimatskim uvjetima može doći do visine do 8 metara, dok se u subtropskoj podjeli može doći do 20 metara. Bilo kao biljka živica ili kao samostalni primjerak biljka, drvo, kroz gustu lišće, zahvalni biljka za bilo koji vrt dizajn.
Njegovi listovi su dužine od 1 do 2,5 inča, ovate do elastično-eliptičnog i sjajnog tamnozelenog na vrhu. Donja strana je jasno lakša i dosadna s rubom limova savijenog prema dolje.

Dizajn vrtne zaštite kao umjetnosti

boxwood rezanje vrt uređenje i uređenje okoliša
Cvjetovi se pojavljuju od ožujka do svibnja u listopadima i neupadljivi, žućkasti, mirisni cvjetni pupoljci. Obično se sastoje od terminalnog ženskog cvijeta i nekoliko bočnih muških cvjetova. Dakle, boxwood je također opisan kao jednobojni getrenntgeschlechtig.

boxwood izrezati biljke u vrtuljcima vrtne ideje

Sadnja i njega - jednostavna stvar

Prije sadnje, mjesto treba pažljivo odabrati za njegovu upotrebu kao biljka živice ili uzorka, budući da drvo može postati veličanstveno tijekom vremena. Box stabla rastu i napreduju najbolje u sunčanom ili djelomično zasjenjenom mjestu. Tlo bogato vapnenačkim i humusom potiče rast drvene šume. Prije sadnje drvo i rupu za sadnju pažljivo se zalijevaju. Kako bi se napunila rupa za biljke, mješavina kompostnih i komercijalno dostupnih tla za taloženje dokazala je svoju vrijednost. Svakodnevno navodnjavanje u fazi rasta jamči uspjeh sadnje. Drvosječa, poput svih zimzelena, sklona je ozebljati tijekom dugih razdoblja mraza. Stoga je poželjno da se u jesen dovoljno zagrižite drvorezu.

boxwood rezano vrtno bilje kreativno vrtni dizajnZbog relativno sporog rasta, potrebno je manje hranjivih tvari od ostalih biljaka. Dakle, dosta je dovoljno gnojidba s kalimagnezijskim gnojivima i strugotinama roga krajem kolovoza i početkom rujna. Gnojiva koja sadrže dušik treba koristiti vrlo rijetko, budući da ti pripravci mogu poticati gljivične bolesti.

boxwood care vrt živice dizajn geometrijske figure

Povećajte - umjesto kupnje

Okvirno stablo se lako može umnožiti reznicama. U tu svrhu pada se oko dvije centimetarske izbojke oko 10 cm. Donje lišće se uklanjaju, a izbojci se zatim stave ravno u tlo. U sobi, ali bez izravnog sunčevog zračenja, grane uskoro nakon novih korijena i mogu se posaditi sljedeće proljeće na svoje novo odredište.

boxwood cut ureene biljke ulazno područje

Štetnici - zala svih biljaka

Kao i kod svih kultura, boxwood nije pošteđen od bolesti i štetnika. Početnik kutija od podrijetla iz Kine uspio se više i više potvrditi posljednjih nekoliko godina. Vrlo je teško postavio drvo i već je uništio cijele zalihe. Zbirka gusjenica, ili prskanje u drugoj polovici travnja i sredine srpnja s prikladnim raspršivačem, može desetkovati Zünslerpopulationen.
Više o štetočinama, takvim. Na primjer, lisne uši ili gljivične bolesti posjetite egarden.de.
Ovdje, na egarden.de, mogu se pronaći i daljnji i vrlo dobro formulirani savjeti za održavanje kutije. Također, razni vrtni pribor, kao što su vrtna svjetla i vrtni roštilj, kao i razni vrtni alati, zanimljive su komponente ove vrlo jasno izrađene početne stranice.

boxwood izrezati geometrijske figure vrt i uređenje okoliša

Pravo rezano - nema tajne

U vrtnoj umjetnosti prošlih stoljeća, drvo, kao živica ili primjerak biljke, uvijek je igrao važnu kreativnu ulogu. Godinama je stoga doveden u oblik i sačuvan. Različiti oblici, poput piramida, sfera ili ukrasnih figura, lako se i lako mogu proizvesti i održavati s desnim oštrim škarama (tzv. Školske škare).
Postoji nekoliko osnovnih pravila koje treba razmotriti kako bi se učinkovito iskoristile izvrsne karakteristike rasta.

okvirna skrb o zaštiti vrtova
Boxwood također pokreće listove lišća (stem blizu) i stoga podnosi snažan obrezivanje. Mjere za rezanje treba provesti na suhom, pokrivenom danu. To sprječava zatamnjenje sučelja zbog prekomjerne sunčeve svjetlosti. Gljivični napad na sučeljima uvelike se smanjuje suhim vremenom. Još jedan savjet je da pravilno vodu drvo prije rezanja, što uvelike olakšava rezanje rad. Planirani su geometrijski oblici, predfabricirani predložak z. B. kartona, vrlo korisno. Ali iu trgovini su dostupni različiti predlošci. Rez treba uvijek biti od vrha do dna. Zato zadržite pregled pri rezanju. Da bi održali gustu lišće, vrlo je važno smanjiti izbojke iz prošle godine. Izrezivanje suhih ili bolesnih izbojaka smanjuje gljivičnu infekciju. Optimalno vrijeme rezanja je između travnja i rujna. Kasnije rezanje može uzrokovati da novo formirani izbojci zaustavljaju sazrijevanje i zamrzavaju zimi.

Pravi rez i savršeni oblik oduševljavaju gledatelja vrta.

brtvila za njegu vrtnih biljaka vrtna živica

Categories: uređenje

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 74 =