Tali kasut. Bunyi begitu mudah dan berfungsi dengan pantas! Kanak-kanak tidak bersetuju! Bagi setiap orang kecil, mengikat kasut membuat kesulitan tertentu. Mari kita tidak bercakap tentang tali kasut yang mengikat dirinya sendiri! Oleh kerana terdapat begitu banyak kaedah untuk mengikat kasut! Sudah tentu, anda tidak mempunyai kasut anda terikat dalam masa yang singkat, bukan? Dan kita mengaku ya: Bagi kanak-kanak kecil, kasut mengikat sempadan dengan helah sihir! Siapa yang mengajar anda untuk mempelajari teknik mengikat kasut? Guru ibu bapa dan tadika cuba membantu kanak-kanak untuk memperoleh tabiat ini. Tetapi banyak senaman diperlukan sehingga ia berfungsi ... Ya, kerana ia benar-benar berkata: Amalan membuat sempurna!

Kanak-kanak mengajar bagaimana untuk mengikat kasut

tali leher ikatan tali ikatan jenis

Kancing kasut yang boleh dibalut sebenarnya boleh digambarkan sebagai seni pelik. Kaedah-kaedah yang mana seseorang boleh mengikat kasut seseorang adalah sangat berbeza-beza bahawa ada jenis tali leher yang sesuai untuk setiap kesempatan! Sekiranya anda mengikat kasut sukan dan perniagaan dengan cara yang sama? Semakin konservatif persekitaran, lebih mudah gaya mengikat harus.

  Beberapa teknik agak rumit walaupun untuk orang dewasa, jadi anda harus berhati-hati untuk tidak mengharapkan sebarang mukjizat dari kanak-kanak. Sekurang-kurangnya pengikatan gelung boleh menguasai kanak-kanak. Di sini datang soalan: Bilakah anak-anak boleh mengikat kasut? Atau untuk meletakkannya dengan cara lain: Bilakah kanak-kanak harus diajar bagaimana mengikat kasut?

Mengikat kasut dan jam bacaan adalah ciri-ciri bahawa anak-anak tidak boleh diragukan lagi diajar. Tetapi kanak-kanak perlu berminat. Hanya untuk mendapatkan keinginan untuk mengikat kasut sendiri, adalah perkara yang paling penting dalam perkara ini! Jika tidak, pengejaran seolah-olah hilang ...

Walaupun pada peringkat awal, kanak-kanak mempunyai sifat-sifat motor pembelajaran untuk mengikat kasut

Shoelaces mengikat hubungan, tip dan helah
Bilakah anda sebenarnya perlu belajar untuk mengikat kasut?

Sesetengah kanak-kanak belajar memakai kasut lebih awal dari yang lain. Pada umur 4-5 tahun, ramai kanak-kanak boleh mengikat tunduk, yang lain tidak dapat melakukannya dengan baik pada usia 10 tahun. Di samping itu, kanak-kanak memerlukan masa yang berlainan untuk menguasai teknik ini secara mahir.

Ia harus diambil kira bahawa penggunaan meluas pengikat yang meluas mempunyai rasa bersalah tertentu bahawa kanak-kanak memperoleh teknik mengikat kasut kemudian dan kemudian. Tahun lalu, kanak-kanak terpaksa belajar cara mengikat kasut, kerana pengikat pendakian masih belum wujud. Malah, kanak-kanak tidak semestinya memerlukan harta ini sehingga kemudian. Sekiranya anda perlu mengikat kasut. Kebenarannya adalah bahawa kanak-kanak lebih sedikit dan lebih kecil mengendalikan kaset pada usia muda.

Adakah masa untuk mengajar anak kecil anda untuk mengikat busur? Sama ada pelajaran anda membawa kepada hasil yang baik atau tidak, ia sebenarnya bergantung kepada tindakan yang betul. Adalah lebih baik duduk di sebelah kanak-kanak itu kerana sukar untuk belajar sesuatu yang dicerminkan. Selalunya, kaedah yang suka bermain lebih berkesan daripada apa-apa lagi. Anda mahu kekasih kecil anda untuk mengikat kasutnya tanpa berfikir, bukan? Pengikat kasut juga boleh dipelajari melalui permainan. Bercakap dan bernyanyi juga lebih mudah dan menyeronokkan.

Belajarlah untuk mengikat tali kasut, tetapi main-main

kasut mengikat kaedah mengajar dengan bermain

Kaedah apa yang ada untuk mengikat gelung?

Varian berikut adalah mungkin:

 • telinga arnab - sesuai untuk kanak-kanak

Pertama nod biasa terikat

 1. Dari satu tali, anda kemudian meletakkan gelung dan anda memegangnya ketat. Sesetengahnya bermain dengan teliti ini telinga arnoma atau telinga gajah
 2. Sebaliknya anda melakukan gelung yang berbeza
 3. Kemudian letakkan kedua-dua gelung di atas satu sama lain dan simpulkannya bersama-sama

 • pokok - Kaedah ini sering disukai kerana ia mengikat gelung yang lebih kuat. Ia juga berfungsi dengan lebih pantas.

Pertama, nod biasa terikat sekali lagi

 1. Pertama, renda kasut kiri diikat ke dalam gelung dan dipegang dengan ibu jari dan telunjuk tangan kiri
 2. Kemudian letakkan tali kasut yang lain di sekitar gelung dan di atas ibu jari dan telunjuk
 3. Anda kemudian membentuk gelung kedua dengan menolaknya dengan ibu jari kiri anda
 4. Anda menolak kedua-dua hujung gelung

Beberapa jenis pengikat sepintas lalu

Bilangan pasangan lubang kelopak adalah penting untuk kemungkinan mengikat.

 • berselang salib

 

 • Diagonal diagonal

kasut mengikat lacing pepenjuru • Leiterschnürrung


 

 • Lacing tanpa knot


 • Trek kereta api

 • Gaya perjudian

Shoelaces tie checkerboard style

 • Parallelschnürung

 

Akhirnya, kami akan menasihatkan anda: Bawa kesabaran dalam pembelajaran tali kasut! Amalan membuat juara! Keputusan harta anda adalah berbaloi! Malah kanak-kanak akan bangga dengan diri mereka sendiri! Mungkin anda mencuba jenis baru mengikat diri anda! Mengikat tali kasut adalah menyeronokkan!

mengikat kasut belajar mengajar anak-anak

Categories: trend

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 50