modal bosnia herzegovina sarajewo city view

 Pemandangan di ibu negara Bosnia Herzegovina

Ini adalah jawatan berikutnya dari siri artikel kami, yang mewakili destinasi tidak begitu terkenal di Tenggara Eropah. Hari ini kami melaporkan mengenai Sarajevo - ibukota Bosnia-Herzegowina. Kehidupan normal memerintah di sini beberapa tahun selepas perang.

Ia menawarkan lebih banyak eksotik dan pesona daripada kebanyakan orang yang akan disyaki.

Sarajevo mewakili percintaan yang unik 

Bosnia melawat ibukota herzegovina
Kami ingin menarik perhatian anda ke sisi bandar ini dan mungkin memberi anda idea baru untuk perjalanan bandar musim panas. Ia boleh disambungkan ke laluan hebat melalui Croatia.

Melawat bangunan lama sentiasa menarik

Bosnia Herzegovina metropolis Sarajevo

Campuran budaya

Anda tidak percaya bahawa sintesis boleh wujud di antara kebiasaan dan tradisi Islam di Eropah? Ya, ia boleh dan tidak ada di bandar-bandar besar Islam seperti Istanbul. Tidak! Ini telah wujud selama berabad-abad di Balkan. Simbiosis yang menarik dari budaya yang berbeza boleh didapati di Sarajevo. Bagaimana ini berkaitan dengan perang bukan topik kita. Tetapi di sini anda akan menemui pakaian tradisional Muslim dan banyak tempat di mana anda akan menemui hidangan khas Balkan, yang kaya dengan daging babi.

Mengagumi seni bina mewah katedral ini

modal bosnia herzegovina sarajewo katedralBerjalanlah melalui bandar lama

modal bosnia herzegovina bandar lama sarajewo

Perkara-perkara menarik mengenai sejarah Eropah

Jika anda berminat dalam sejarah Eropah maka anda perlu pergi ke negara Balkan. Bosnia adalah salah satu destinasi terpenting. Dengar dengan teliti kepada pemandu pelancong. Di sini, tidak seperti negara-negara lain, Islam diterima secara sukarela. Itulah sebabnya penduduknya berdiri dan mempunyai watak budaya yang sama sekali berbeza.

Menguruskan pusingan bandar yang menyenangkan

modal bosnia herzegovina destinasi pelancongan yang indah

Anda perlu mencintai cerita

Apabila kita bercakap tentang modal Bosnia Hercegovina Kita perlu menekankan bahawa sekali lagi dan lagi. Kerana bandar itu sendiri dirasakan oleh kebanyakan orang sebagai sesuatu yang gelap dan tidak terlalu mengundang. Untuk ini dia mempunyai warisan budaya yang menarik.

Sekiranya anda menghargai cerita ini, maka anda juga akan dapati perjalanan itu sangat berharga

modal bosnia herzegovina sarajewo tempat yang menarik

Makanan itu

Makanan yang telah kami sebutkan, juga merupakan bahagian penting dari Warisan Dunia ibukota Bosnia-Herzegovina. Masakan tempatan dicirikan oleh pelbagai tradisi, baik Kristian dan Muslim. Anda dapat merasai semua kepakaran Balkan yang biasa yang anda ketahui dari restoran Turki atau Yunani, tetapi dengan rasa khusus, khusus, serantau.

Hidangan khas di Bosnia-Herzegovina

modal bosnia herzegovina masakan khas

Burek - hidangan popular di dapur Bosnia-Herzegovina

bosnia herzegovina modal burek dapur

Tidak buatan

Bandar ini mempunyai warisan budaya yang kaya, tetapi dari sudut pandangan barat, ia tidak peduli dengan baik. Inilah sisi gelap. Walau bagaimanapun, perkara yang baik adalah bahawa segala sesuatu kelihatan sahih dan tidak terjejas. Ini unik! Pergi ke Bosnia-Herzegovina dan nikmatilah!

Kota ini mempunyai sesuatu yang otentik mengenainya

bosnia herzegovina modal bandar sarajewo view

Festival Filem Sarajevo 2014

bosnia herzegovina modal sarajevo festival filem 2014

Categories: trend

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − = 46