Maori Tattoo Ideas – glavni simboli i njihovo značenje

Maori tetovaža ili tradicionalno previše ta moko je jedan od najpopularnijih tetovaža par excellence. U posljednje vrijeme takve tetovaže ponovno su prilično trendovi. I muškarci i žene poput plemenskih tetovaža na ovaj način može se često stoje na različitim dijelovima tijela. Danas, naravno, način tetovaža znatno razlikuje od tradicionalnog, koji je korišten u Polineziji i Novom Zelandu lokalnih plemena. Ipak, želimo reći nekoliko riječi o drevnoj tradiciji tetovaže Maorija.

Polinezijski Maori Tattoo se vratio na modu

plemenski motiv maori tetovaža gornje ruke tetovaža muškaraca

Koji su maori?

Ovo je zapravo ime autohtonog naroda Novog Zelanda, koji je izvorno došao iz Polinezije. Nitko ne može točno reći kada je Maori po prvi puta krenuo na novozelandsku obalu. Ali činjenica je da je ovaj narod imao netaknutu kulturu bogatu jedinstvenim običajima i običajima koji su bili potpuno nepoznati i neshvatljivi Europljanima.

Takav ritual bio je tetoviranje. Maori je uvijek smatrao svetima i percipiran je kao vrlo posebna inicijacija.

Maori su također prilično ratoboran narod koji sastojala od mnogih plemena, koji često sjedio postrance u ratovima. Sredinom 18. stoljeća, život Maori naglo i da je promijenila naselja na Novom Zelandu od strane Europljana koji su, na žalost, ne samo da je donio svoje oružje, ali njihove bolesti. Evo nekoliko uzbudljivijih činjenica o povijesti i autohtonoj Maori kulture.

Maori žene s tetovažama lica

Maori žene drvene statue tetovaže lice
Tradicionalna tetovaža umjetnosti

Jedina osoba koja je poznavala tajnu maorskih tetovaža uvijek je bila tohunga ta moko, što znači majstor tetovaža. Bio je jedan od najcjenjenijih i mudrijih osoba tog plemena i imao je isključivo pravo na tetovažu plemena. Budući da je glava bila smatrana najsvetijim dijelom tijela u maori kulture, ratnici su osobito ukrašavali lica tetovažama. Žene, za razliku od muškaraca, imaju tendenciju tetoviranja brade i usana. Tradicionalno Maori ne upotrebljavaju igle kada se tetovažu kao i danas. Naprotiv - instrumenti Instituta tohunga ta moko su korišteni i specijalni noževi i dlijeta (Uhi) zove.

Umjetni rukav Maori Tattoo za muškarce

muškog maori tattoo ramena

U pravilu su to izrađene od kosti albatrosa, morskih zuba ili kamena. I tako maori tetovaže nisu bili ubrizgani, ali doslovno izrezani u kožu. Tradicionalna tetovaža tinta je dobivena isključivo od prirodnih proizvoda - drvo pepela, s posebnim gljive zaražene gusjenice ili Dammerharz, pomiješana s životinjskim uljima.

Tetoviranje je počelo u djetinjstvu i taj proces trajao je do starosti. Uz različite simbole i znakove, najvažniji događaji u životu tetovirane osobe bili su ispričani, kao i njihov status, bogatstvo i karakter.

Mladi Maori ratnik s tipičnim Ta Mokoom na licu

Maori-tattoo-mladi-ratnik-lice tetovažaNajvažniji motivi Maorija za tetovažu

Svaka Maori tetovaža je jedinstvena i vrlo komplicirana. I premda svaka tetovaža na specifična obilježja svake osobe i njihove životne priče je prilagođena, već postoje neki znakovi i simboli koji su vrlo utjecajni za Maori tetovaža i tipično. Većina ih je danas vrlo često i rado stung s ovim vrstama tetovaže i preferiraju mnogi ljudi. To uključuje - zečeva, Tikis, Enata likovi, kornjače, rakovi, manta zrake, morskim psima zubi, valovi, zvijezde i sunca.

Takozvani Marquesas prelaze također je tradicionalno vrlo popularan i ima četiri svjetske smjernice. Ovaj simbol također znači ravnotežu i sklad i treba dati tetoviranoj osobi stabilnost i mir. Muškarci danas mogu ubosti ovaj simbol, pogotovo kada se plemenska tetovaža nadlaktice kombinira s drugim likovima i elementima.

Maori Tattoo - fokus Marquesas Cross

Maori tetovaža gornji dio muškog tetovaža

Tiki jedan je od najznačajnijih i najčešće uklesanih likova u današnjem svijetu. Izvorno, to predstavlja prvo ljudsko biće i ovisno o nacrtanim organima - oči, nos, usta, itd., Tetovaža se također pripisuje određenim različitim značenjima.

Tiki u kombinaciji s stiliziranim kopčom

maori tetovaža ideja plemenski motivi muškarci tetovaža

Gecko svi znamo i ljubimo jedni druge. Ovi slatki gušteri Novog Zelanda predstavljaju sreću i zaštitu od bolesti. U maori tradiciji, vjeruje se da gecko može razgovarati s bogovima i zato se smatraju svetim bićima. Pojedinačno ili kao dio većih tetovaža geckos također izgledaju vrlo djelotvorne općenito i brzo postaju privlačne.

Tetovaža na grudima s simbolom gecko

pravi motivi plemenske tetovirane gornje ruke

manta zrake su među najpopularnijim pomorskim simbolima u Maorijevim tetovažnim dizajnom. Vrlo često se stegnuo po leđima i ukrašen brojnim manjim motivima. Klizaljke predstavljaju moć i asertivnost. Na primjer, hrabri ratnik je posve opravdan da nosi takav znak.

Manta Rays kao natrag tetovaža

Maori tetovaže ženski tetovaža plemenskih leđa

kornjače U cijelom polinezijskom području oni se smatraju najboljim navigatorima u oceanu i stoga se ta stvorenja percipiraju kao simbol dugovječnosti, sreće i izdržljivosti.

Tetovaža kornjača u kombinaciji s malim zubima morskog psa

motiva kornjača tetovaža gornjeg dijela ruke

Također, sva druga morska stvorenja poštuju Maori plemena i smatraju se vitalnim. Stoga stojite na primjer dupini jer prijateljstvo, sklad i radost i lignje simboliziraju visoku inteligenciju i neiscrpno znanje.

Sunce Poput europskih ili drugih drevnih kultura, riječ je o veličanstvenosti, moći i bogatstvu, a ne neobično za božansko.

Donja noga Maori tetovaža stiliziranim suncem

Maori tetovaže plemenski motivi nogu tetovaža

Otkrijte druge simbole tetovaža Maori u našoj galeriji slika i saznajte više o njihovom značenju. Razmislite o tome koji su znakovi prikladniji za vas i koje one koje biste željeli izbaciti u bliskoj budućnosti.

Koji su dijelovi tijela u redu za vas? Možda vaš posao ili životni stil zapravo ne dopušta da nosite tetovažu na otvorenom tijelu? Ili možda suprotno?

Urednička ekipa želi vam puno zabave i traženja!

Maorijev tetovaža za muškarce

slaba maori tetovaža plemenske tetovaže

Fini bedreni tetovaža za žene

nog tetovaža maori motivi žene tetovaža

Ili suptilno na ramenu

žene maori tattoo ideja rame

Saznajte koji je Maori Tattoo prava stvar za vas!

zakrivljeni motivi maoir tetovaža ramena

majčino trbuh maori tattoo idea ljudi

lakat tetovaža muškaraca tetovaža ideje

fine maori tattoo crvena crna

geometrijski motivi tetovaža maori plemenskih tetovaža

natrag maori tattoo idea žena tetovaža

glava tetovaža maori plemenski motivi muškarci tetovaža

muškarci tetovaže maori tetovaže ideje plemenski motivi muške tetovaže maori tattoo ideje gornji dio ruke nogu

Maori motivira tetoviranje muškaraca

Maori tetovaža dame tetovaže strane kuka

Maori tetovaža ideja žena muškaraca tetovaža

Maori tetovaža muškarci tetovaža vrata vrat

Maori tetovaže muškarci tetovaža gornji dio ruke

Maori tetovaže rame muškarci tetovaža ideju

Maori tetovaža životinjski motiv plemenskih

nova zealand maori tetovaža gornje ruke

tetoviranje tetovaža maori tetiva

tetovaža gornjih ruku maori tetovaža ideja skate

tetoviranje gornjih ruku muškarci tetovaža maori motivi

mačji nadlaktici mačji motivi plemenski

mačji mačevi za tetoviranje

skitnica motivi maori tattoo ideja

natrag maori tetovaža ideje ljudi tetovaža

ramena maori tetovaža motivi muškarci tetovaža

plemenske tetovaže

zvijezda motiva maori tetovaža ideje muškarci tetovaža

tetovaža dizajna maori motivi muškarci tetovaža

plemenski motivi maori tetovaža ideje tetoviranje muškaraca

plemenski motivi maori tattoo muškaraca

podvodna tetovaža sunčana kornjača

plemenski motivi podlaktice maori tattoo

plemenske tetovaže maori motiv gornje ruke

plemenski tetovaža ramena tetovaža maori

podvodni maori tattoo ideja

podlaktica gornji dio ruke maori tattoo men tattoo