49 Maori Tattoo Ötletek – a fő szimbólumok és jelentéseik

A maori tetoválás vagy hagyományosan is ta moko úgynevezett, az egyik legnépszerűbb tetoválás par excellence. Az utóbbi időben az ilyen tetoválások ismét nagyon trendiak. Mind a férfiak, mind a nők szeretik ezeket a fajta törzsi tetoválásokat, és gyakran a test különböző részein csípnek. Napjainkban természetesen a tetoválás módszer lényegesen különbözik a hagyományos polinéziai és új-zélandi hagyományos törzsektől. Mindazonáltal szeretnénk néhány szót szólni a maori tetoválás ősi hagyományairól.

A polinéziai Maori Tattoo visszatért a divatba

törzsi motívum maori felső kar tetoválás férfi tetoválás

Melyek a Maori?

Ez tulajdonképpen Új-Zéland őshonos népe, aki eredetileg Polinézia származott. Senki nem tudja pontosan megmondani, mikor a Maori először az Új-Zéland partján állt. De az a tény, hogy ez a népnek olyan ép kultúrája volt, amely gazdag volt az olyan egyedülálló vám- és szokásokban, amelyek teljesen ismeretlenek és érthetetlenek voltak az európaiak számára.

Egy ilyen rituálé volt tetoválás. Ezt mindig a maori szentnek tekintették, és nagyon különleges kezdeményezésnek tekintették.

A maori is meglehetősen harcos emberek voltak, sok törzsből állnak, akik gyakran harcolnak. Közepe táján a 18. században, az élet a maori gyors változáson ment, és hogy a település Új-Zéland az európaiak, akik, sajnos, nem csak hozta a fegyvert, de a betegségek. Íme néhány izgalmas tény a történelemről és a bennszülött maori kultúráról.

Maori nők, arc tetoválással

Maori nők fából készült szobrok tetoválás arc
Hagyományos tetováló művészet

Az egyetlen, aki ismerte a maori tetoválás titkát, mindig az volt tohunga ta moko, ami tetováló mester. Ő volt a törzs egyik legelismertebb és legbájosabb személye, és kizárólagos joga volt a törzsek tetoválásához. Mivel a fej a maori kultúrában a test legszentebb része volt, a harcosok különösen tetoválásokkal díszítették arcukat. A nők, a férfiakkal ellentétben, hajlamosak tetoválni az állát és ajkait. Hagyományosan a Maori ne használjon tűket tetováláskor, mint manapság. Éppen ellenkezőleg - a tohunga ta moko speciális kések és vésők voltak használva (hősziget) nevű.

Artful Sleeve Maori Tattoo férfiaknak

férfi maori tetováló váll kar

Rendszerint ezek albatross csontokból, cápafogakból vagy kövekből készültek. Így a maori tetoválásokat nem szúrta be, hanem szó szerint a bőrbe vésett. A hagyományos tattoo tinta kizárólag természetes termékekből származott - fa kőris, speciális gomba fertőzött hernyókkal vagy Dammerharz, állati olajjal keverve.

A tetoválás gyermekkorban kezdődött, és ez a folyamat az öregségig tartott. Különböző szimbólumok és jelek alapján a tetovált személy életében a legfontosabb eseményeket mesélték, valamint státuszukat, gazdagságukat és jellegüket.

Egy fiatal maori harcos tipikus Ta Moko-val az arcon

maori-tattoo-young-harcos szembe tetoválásA legfontosabb maori tetováló motívumok

Minden egyes maori tetoválás egyedülálló és nagyon bonyolult. És bár minden tetoválás az egyes személyek sajátosságaihoz és életútjához igazodik, már vannak olyan szimbólumok és jelek, amelyek nagyon megkülönböztető jellegűek és tipikusak a maori tetoválás számára. A legtöbbjük manapság nagyon gyakran és örömmel csípődik ezekkel a tetoválásokkal, és sok ember élvezi őket. Ezek közé tartoznak például a geckos, tikis, enata jelek, teknősök, héjak, manta sugarak, cápafogak, hullámok, csillagok és nap.

Az úgynevezett Marquesas kereszt szintén hagyományosan nagyon népszerű, és a négy világ iránya. Ez a szimbólum az egyensúlyt és a harmóniát is jelenti, és a tetovált személynek stabilitást és békét kell adnia. A férfiak még ma is szimatolhatják ezt a szimbólumot, különösen, ha a törzsi felső kar tetoválását más karakterekkel és elemekkel kombinálják.

Maori Tattoo - Marquesas Cross középpontjában

Maori tetoválás felső kar férfi tetoválás

A tiki a világ egyik legjelentősebb és leggyakrabban vésett karaktere. Eredetileg az első emberi lényt ábrázolja, és attól függően, hogy a húzott szervek - a szemek, az orr, a száj stb., A tetoválás bizonyos különböző jelentéseknek is tulajdonítható.

Egy tiki, stilizált lándzsával kombinálva

maori tetováló ötlet törzsi motívumok férfi tetoválás

A gekkó mindannyian ismerjük és szeretjük egymást. Ezek az aranyos gyöngyök Új-Zélandon szerencsét és védelmet nyújtanak a betegség ellen. A maori hagyomány szerint a gekkók beszélhetnek az istenekkel, és ezért szent lényeknek tekintendők. Egyénileg vagy a nagyobb tetoválás részeként a gekkók általában nagyon hatásosnak tűnnek, és gyorsan szemet gyönyörködtetővé válnak.

Mell-váll tetoválás gekkó szimbólummal

igazi motívumok törzsi tetoválás felkar

ördögrájákkal a legnépszerűbb tengeri szimbólumok közé tartoznak maori tetoválási minták. Nagyon gyakran a hátán csípett, és számos kisebb motívummal díszített. A korcsolyák a hatalomért és az állhatatosságért felelnek. Például, egy bátor harcos nagyon indokolt ilyen jeleket hordani.

Manta Rays vissza tetoválásként

Maori tetoválás női tetováló törzsi háttámlák

teknősök Az egész polinéziai térségben az óceán legjobb navigátorainak tekintik őket, így ezek a lények a hosszú élettartam, a boldogság és a kitartás szimbóluma.

Turtle tetoválás kis cápafogakkal kombinálva

teknős motívum felső kar tetoválás ember

Az összes többi tengeri lényt a maori törzsek tiszteletben tartják és létfontosságúnak tartják. Tehát álljunk például delfinek a barátság, a harmónia, az öröm és a tintahal szimbolizálja a magas intelligenciát és kimeríthetetlen tudást.

A nap Az európai vagy más ősi kultúrákhoz hasonlóan nagyszerűséget, hatalmat és gazdagságot jelent, és nem ritkán az isteni számára.

Alacsony lábú Maori tetoválás stilizált napel

Maori tetoválások törzsi motívumok láb tetoválás

Fedezze fel a többi maori tetováló szimbólumot képgalériaunkban, és tudjon meg többet a jelentésükről. Gondold végig azokat a karaktereket, amelyek jobban megfelelnek az Ön számára, és melyek azok, amelyek a közeljövőben szúrták volna.

Melyik testrész jó neked? Talán a munkád vagy az életmódod valóban nem teszi lehetővé tetoválás viselését egy nyitott testen? Vagy talán az ellenkezője?

A szerkesztői csapat sok mókás keresést és keresést kíván!

Maori hüvely tetoválás ötlet a férfiak számára

szegény maori tetoválási törzsi tetoválás

Női finom comb tetoválás

láb tetoválás maori motívumok női tetoválás

Vagy finom a vállán

női maori tetováló ötlet váll

Tudja meg, melyik Maori Tattoo megfelelő az Ön számára!

ívelt motívumok maoir tetováló váll

mell váll maori tetováló ötlet férfiak

könyök tetováló férfi tetováló ötleteket

finom maori tetoválás vörös fekete

geometrikus motívumok tetoválás maori törzsi tetoválás

vissza maori tetováló ötlet női tetoválás

fej-tetoválás maori törzsi motívumok férfi tetoválás

férfi tetoválás maori tetoválás ötletek törzsi motívumok férfi tetoválás maori tetováló ötletek karfás lábak mellkas

Maori motívumokat viselő tetováló férfiaknak

maori tetováló női tetováló oldalsó csípő

Maori tetováló ötletek nők férfi tetoválás

Maori tetováló férfi tetováló nyak nyakát

Maori tetoválás férfi tetováló felkar

Maori tetoválás váll férfi tetoválás ötlet

maori tetoválási állati motívum törzsi

Új-zélandi maori tetoválási felkar

felső kar maori tetoválás férfi tetoválás

felkar karma maori tetováló ötletek skate

felső kar tetoválás férfiak tetoválás maori motívumok

felső kar tetoválás maori motívumok törzsi

felső kar alkar tetoválás maori motívumok

skate motívum maori tetováló ötleteket

vissza maori tetováló ötletek férfi tetoválás

váll maori tetoválás motívumok férfi tetoválás

váll tetoválás ötletek törzsi tetoválás

csillagmotor maori tetováló ötletek férfi tetoválás

tetoválás tervek maori motívumok férfi tetoválás

törzsi motívumok maori tetováló ötletek felső kar férfi tetoválás

törzsi motívumok maori tetoválás felső kar férfiak

alkar tetováló napvédő teknős

törzsi motívum alkar maori tetoválás

törzsi tetováló maori motívum felső karja

törzsi tetoválás váll tetoválás maori

alkarj maori tetováló ötlet

alkar felső kar maori tetoválás férfi tetoválás