kebun kayu rumah idea rumput berkebun

Ia menjadi romantis dengan rumah taman kayu

Setiap taman memerlukan rumah kecil atau besar. Adakah ia sebagai tempat tinggal, sebagai tempat perlindungan dalam cuaca buruk atau sebagai tempat perlindungan untuk meja taman dan kerusi taman. Tidak kira, rumah taman hanyalah satu daripada mereka. Tetapi ia tidak sepatutnya menjadi rumah taman.

Setiap orang mempunyai idea mereka sendiri. Bagi banyak tukang kebun, rumah taman kayu mempunyai keutamaan. Dan itulah sebabnya. Rumah-rumah taman kayu sangat romantis di setiap taman. Mereka sesuai dengan persekitaran semula jadi dan mempunyai pesona yang sangat istimewa.

Rumah kayu untuk taman membawa banyak kelebihan

Rumah-rumah taman tentu saja diperbuat daripada banyak bahan. Walau bagaimanapun, kayu sering dipilih untuk taman. Alasan untuk ini terletak pada banyak kelebihan yang membawa bahan kayu itu. Dan itu bukan sekadar alam semulajadi. Kayu sangat popular untuk rumah-rumah kebun kerana:

Kayu adalah bahan bangunan ekologi daripada perhutanan lestari. Kayu untuk rumah-rumah taman kebanyakannya berasal dari hutan tempatan.
Kayu boleh diproses dengan mudah dan lengkap tanpa bahan pencemar.
Kayu mempunyai penebat haba yang sangat baik, dengan bahan-bahan lain tidak datang.
Kayu memancarkan haba, bernafas dan mewujudkan iklim dalaman yang sihat.
Kayu boleh diproses dengan mudah dan memperoleh warna yang dikehendaki.

Sudah tentu, kayu juga memerlukan penjagaan. Rumah taman kayu perlu dicat dengan kerap supaya ia kekal tahan cuaca dan mengekalkan warnanya.

berkebun idea gudang kebun kayu
Taman kayu bangsal besar dan kecil

Gudang kebun kayu datang dalam pelbagai saiz, reka bentuk dan ciri-ciri. Bentuk bumbung yang berbeza dan jenis kayu membuat rumah individu selesai. Pemilik taman dimanjakan untuk pilihan. Hampir tidak ada rumah lain yang sama dan bermacam-macam luas tidak meninggalkan keinginan terbuka. Sebuah rumah taman kayu oleh Gartenhaus GmbH boleh didapati di banyak reka bentuk.

Sebelum membeli, pemilik taman harus berfikir dengan teliti tentang apa yang diinginkan dan kriteria apa yang harus dipenuhi. Reka bentuk ini pasti penting, tetapi pertama-tama ia mesti diperiksa berapa banyak ruang untuk membina rumah taman pilihannya. Juga, kebenaran perancangan boleh membuat keputusan tentang saiz taman yang terbuat dari kayu. Di sesetengah kawasan tiada permit bangunan diperlukan sehingga saiz tertentu. Di sini, pemilik perlu bertanya terlebih dahulu sama ada permit bangunan mesti diperoleh dan syarat-syarat yang terikat kepadanya.

kayu rumah taman idea berkebun kayu platform kayu besar-besaran
Sebuah rumah taman kayu juga merupakan persoalan kos

Sudah tentu, membeli rumah taman kayu juga merupakan masalah kos, yang perlu dipertimbangkan dengan teliti. Saiz yang berbeza, peralatan dan bahan binaan mempengaruhi harga sebuah rumah. Rumah taman yang diperbuat daripada kayu, yang hanya di taman rumah keluarga dan disimpan dalam peralatan utama atau bermain kanak-kanak, tidak membuat tuntutan yang tinggi terhadap kestabilan dinding kayu sebagai rumah hujung minggu di taman taman, di mana juga tidur dan pernah Menghabiskan cuti.

Tetapi juga penting ialah jenis kayu. Kayu yang berkualiti tinggi mempunyai kehidupan yang lebih panjang dan rintangan cuaca yang lebih tinggi. Tetapi mereka juga lebih mahal untuk membeli. Kayu lunak domestik dari perhutanan organik berkembang pesat dan boleh didapati di stok hutan yang besar. Kos pemerolehan lebih murah.

Untuk rumah taman kayu yang anda akhirnya tentukan bergantung kepada banyak faktor. Jika, sebagai pemilik taman, anda telah jatuh cinta dengan salah satu rumah yang cantik, banyak faktor lain akan mengambil tempat duduk belakang.

Categories: landskap

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1