5 bunga popular yang menjadikan kebun anda bersinar

5 bunga popular yang menjadikan kebun anda bersinar

Taman anda sendiri adalah lebih daripada sekadar kawasan luar. Di sini anda boleh pulih dari kehidupan seharian yang teruk dan menghabiskan berjam-jam dengan rakan dan keluarga. Dalam usaha untuk merasakan faktor yang tidak dapat diabaikan, reka bentuk kreatif dan penyayang adalah alpha dan omega. Selain perabot taman yang indah dan lantai yang menarik, bunga yang membawa warna menjadi sangat diperlukan. Bukan sahaja anda, tetapi juga para tetamu anda akan menikmati lima tumbuhan berikut.

  1. hyacinths

The hyacinth saka, dengan daun hijau yang subur dan bunga kecil berkerumun, menawan warna antara bulan Mac dan Mei. Kedua-dua varian putih dan merah jambu dan biru diletakkan di dalam taman, menghasilkan gambar keseluruhan yang pelbagai dan harmoni. Sebagai tumbuhan bawang, gondok harus ditetapkan pada musim gugur. Berjaga-jaga untuk tempat di mana sinar matahari atau cahaya mengatasi, kerana bunga ini terasa sangat baik.

bunga yang popular untuk Hyacinths taman

Di samping penampilan cantiknya, gondok itu tahu untuk meyakinkan dengan wangi yang sedap. Sebagai wangian adalah bahagian penting dari reka bentuk taman mengikut ratgeber-haus-garten.com, gondok menghasilkan pengalaman yang menyenangkan bukan sahaja untuk mata tetapi juga untuk hidung. Hyacinths dengan mesra mengalu-alukan tetamu anda di ambang pintu di tab mereka dengan pelbagai warna yang berwarna-warni dan beraroma.

  1. Clematis

Ia juga dirujuk sebagai clematis dan sesuai untuk tempat-tempat yang ingin bunga dikehendaki. Clematis tumbuh di dinding atau di sepanjang trellises dan trellises ke tahap yang tidak pernah berlaku sebelum ini. Khususnya, bunga ini menghargai lokasi yang cerah di mana ia mendapat panas awal. Untuk memastikan tidak ada yang salah semasa menanam, sebaiknya ikut saran nasihat dan penjagaan Clematis ini. Sekiranya semuanya berjalan dengan lancar, clematis membentuk bunga besar, yang datang terutama dalam warna ungu dan nada merah jambu. Oleh itu, mereka amat sesuai untuk reka bentuk taman romantis dengan butir-butir penyayang dan luar bandar.

bunga yang popular untuk Clematis taman yang indah

  1. gladioli

Gladiola menggembirakan penonton mereka sepanjang musim panas dengan bunga mereka. Sekali lagi, kumpulan bunga individu adalah penangkap mata yang sebenar, kerana gladioli boleh didapati dalam banyak warna. Dengan mereka, katil yang berwarna-warni boleh ditanam dengan baik. Adalah lebih baik untuk menanam gladioli pada bulan Mei atau Jun. Jika anda ingin menikmati berbunga untuk masa yang lama, tetapkan bunga individu pada selang waktu kira-kira dua minggu. Kemudian bunga segar membubarkan saudara-mara mereka yang sudah mati.

Bunga popular di gladiola baka kebun

  1. asters

Asters mekar antara Mei dan Oktober. Bunga-bunga ini sangat mudah dijaga dan menawarkan pelbagai jenis yang tidak dapat dilihat. Dari segi warna, anda benar-benar boleh melepaskan stim dengan aster dan memilih variasi yang sesuai dengan hiasan taman anda. Adalah berfaedah untuk menanam pelbagai jenis aster, kerana tumbuhan individu berbeza antara kedua-dua ketinggian mereka dan dalam saiz bunga mereka. Asters suka matahari dan visual mengingatkan daisies. Walau bagaimanapun, mereka mengalahkan rakan sekerja hutan dan padang rumput dari segi warna dan pelbagai setakat ini.

bunga yang popular untuk taman astern

  1. Lily

Lili memberi taman anda penampilan yang sangat cantik. Terdapat pelbagai jenis dan kira-kira 110 spesies yang berbeza, dengan Madonna Lily, Turki dan Lily Api adalah antara jenis yang paling popular. Dengan teratai anda bekerja di mana sahaja warna yang dikehendaki. Ini tidak semestinya menjadi tempat tidur, kerana walaupun di dalam bak, teratai kelihatan sangat indah. Tumbuhan ini tidak boleh ditanam dalam kumpulan besar dengan bunga lain, kerana mereka kelihatan sangat cantik sendiri. Tempat teratai yang terbaik di mana lagi hanya perennials hijau atau ivy berkembang. Akibatnya, tempat-tempat yang agak mudah di taman mendapat percikan warna yang bergaya. Dari segi warna, anda juga akan membiarkan kreativiti anda berjalan liar dengan teratai. Dari putih hingga oren hingga merah, terdapat semua bunyi yang boleh dibayangkan (kecuali biru).

popular-bunga-in-taman-lily

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 59 = 67

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map