Beli pokok bonsai dan simpan dengan betul - beberapa petua berharga

Beli pokok bonsai dan simpan dengan betul – beberapa petua berharga

Bonsai pokok membiak dan dijaga

 

Pokok bonsai telah dibiakkan selama lebih dari seribu tahun. Perkebunan, pokok kecil dan semak-semak di dalam kapal kecil untuk menarik dan mengekalkan, berasal dari China dan dikenali di masa lalu di bawah penjing nama. Walau bagaimanapun, pokok bonsai yang kami tahu hari ini adalah varian Jepun dari bentuk seni Cina ini, yang secara harfiah bermaksud "landskap dalam kulit". Kata Jepun "bonsai" juga mempunyai makna yang sama - "bon" bermaksud shell dan "sai" - untuk tumbuhan. Jadi bonsai adalah seni menarik tumbuhan atau pokok dalam cangkang kecil dan membentuknya secara estetik melalui pemotongan biasa.

Hari ini, seni bonsai juga sangat popular di Eropah dan pokok-pokok bonsai sering dilihat sebagai perhiasan hiasan yang indah. Atas sebab ini, kami ingin lebih jelas bagaimana untuk menarik dan menjaga pokok bonsai dengan betul.

Bonsai tree - Biarkan diri anda terpesona oleh seni taman Timur Jauh!

Ceri bonsai penjagaan bonsai idea-idea taman

Pertama, kami ingin menekankan bahawa pokok bonsai memerlukan kesabaran dan dedikasi anda. Hasil akhir adalah bernilai setiap usaha. Sebuah pokok bonsai mencipta suasana yang santai dan memberikan sentuhan pedalaman di Timur Jauh. Pokok kecil membersihkan udara dan bahkan dapat memberi anda buah jika anda hanya mempunyai sedikit kesabaran ...

Kesabaran membawa mawar, atau dalam kes ini, pokok bonsai yang cantik, berbunga

Sakura Bonsai membeli spesies bonsai yang indah
Sudah tentu, anda hanya boleh membeli bonsai atau tarik sendiri dengan memotong. Walau bagaimanapun, dalam kedua-dua kes, anda memerlukan pengetahuan tentang cara menjaga bonsai dengan betul.

Pengairan, persenyawaan, cahaya, pemangkasan dan repotting adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan.

Penjagaan bonsai - menyiram

Jangan biarkan tanah di dalam cangkerang benar-benar kering. Air pokok bonsai anda dengan kerap, tetapi berhati-hati agar tidak menumpahkannya, kerana ini akan menyebabkan akar rosak.

Mengekalkan bonsai dengan betul

Sakura Bonsai penjagaan tumbuh-tumbuhan dalaman hiasan bonsai yang cantik

Penjagaan Bonsai - persenyawaan

Memandangkan pokok-pokok bonsai ditanam dalam cengkerang kecil, persenyawaan yang teratur sangat penting. Baja mungkin sesuai untuk tumbuhan bonsai. Tetapi anda juga boleh menggunakan baja yang popular - mineral atau organik, cecair atau pepejal. Jenis baja tidak memainkan peranan penting. Ikut arahan untuk digunakan dan pastikan musim sejuk adalah tempoh rehat untuk bonsai (dan juga untuk kebanyakan tumbuhan). Pada masa ini, bonsai memerlukan sedikit air dan baja.

Semua tanaman saka dan berkayu cocok untuk bonsai

Bawang Tamarack Bonsai membeli dan menyelenggara daun-daun musim gugur bonsaiPenjagaan Bonsai - repotting

Pokok bonsai perlu diperhatikan setiap dua tahun. Sudah tentu, itu bergantung pada jenis dan saiz pokok itu.

Cangkerang mesti sesuai dengan spesies pokok 

Pokok bonsai maple membeli spesies bonsai

Sebagai contoh, pokok-pokok bonsai seperti pain ditanam dalam mangkuk segi empat tepat, dan mangkuk bulat dan bujur lebih sesuai untuk berbunga dan bonsai halus. Cengkerang tidak boleh terlalu berwarna-warni dan dihiasi dan menarik perhatian, tetapi membentuk keseluruhan dengan pohon bonsai.

Bentuk bonsai memainkan peranan penting dalam budaya Asia

Pemuliharaan bonsai Maple bonsai spesies berkebun idea

Jika pokok bonsai anda telah tumbuh cukup besar, maka anda juga boleh memangkas dan membentuknya. Ini adalah sebahagian daripada pokok pembiakan pokok bonsai.

Ketahui lebih banyak maklumat berharga tentang seni bonsai Jauh Timur dari video di bawah ...

Mengekalkan pokok bonsai dengan betul

Pokok bonsai adalah hiasan bilik bergaya

Beli pokok bonsai dan betul-betul menanam spesies bonsai

Susun bonsai kecil

Bonsai penjagaan bonsai memotong tumbuhan dalaman Feng Shui

Pokok cili dan pokok bonsai inspirasi lain boleh didapati di bawah ...

Pokok bonsai cili membeli spesies bonsai Pokok bonsai buah delima membeli dan mengekalkan spesies bonsai Bonsai Apple membeli penjagaan bonsai budaya timur jauh Pokok bonsai Azalea membeli spesies bonsai Bonsai menanam bonsai spesies Bonsai repotting Bonsai membeli dan menyelenggara hutan mini spesies bonsai Bonsai penjagaan yang luar biasa bentuk spesies bonsai yang berbeza Pokok Bonsai membeli bentuk penjagaan bonsai yang luar biasa Pokok bonsai membeli penjagaan bonsai budaya Far Eastern Beli pokok bonsai Bonsai memotong dan mengekalkan ginkgo biloba Bonsai Tree Beli Bonsai Memotong Dan Memupuk Wisteria Bonsai Bonsai pokok membeli dan menanam Bonsai Cerejeira Rosa Bonsai pokok membeli spesies bonsai penjagaan yang betul Pokok Bonsai membeli spesies Bonsai membiak dan mengekalkan Beli pokok bonsai Bonsai memotong alat yang diperlukan Beli pokok bonsai dan semak dengan betul memupuk bonsai spesies shell Bonsai penjagaan bonsai spesies pokok bonsai menyusun semula Pokok bonsai epal membeli budaya penjagaan bonsai jauh timur Bonsai delima membeli dan menyelenggara spesies bonsai Beli pokok bonsai dan betul-betul menanam bonsai spesies mini lemon pokok pokok bonsai besar di taman bonsai penjagaan yang betul pokok bonsai besar yang betul penjagaan bonsai spesies Zen Buddhism

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map