Gipszkarton a fürdőszobához - új ötletek és lehetőségek az Ön számára

Gipszkarton a fürdőszobához – új ötletek és lehetőségek az Ön számára

gipszkarton fürdőszoba 1 kép

Gipszkarton a fürdőszobához - új ötletek és lehetőségek az Ön számára

A gipszkarton még mindig az egyik legnépszerűbb változat a felújítás és a ház felújítása bármilyen. Végtére is, választhat partíciókat, teakonyhákat vagy egy új teret ilyen rugalmas módon. De mindenekelőtt a fürdőszobában mindig óvatosságra volt szükség.

A szakszerűtlenül végzett Trockenbauten vagy rossz anyagok, hamar penész keletkezik, hogy ne csak csúnya, de az is káros az egészségre. De az új technológiák és az anyagok fejlesztése végül a fürdőszoba gipszkartonját sokkal egyszerűbbé, praktikusabbá és jövedelmezőbbé tette.

Magas ideje optimális felújításra

gipszkarton felújítás fürdőszoba toalett 2 képMilyen anyagok alkalmasak a fürdőszobának?

A nedvességgel érintkező helyiségek különleges kihívást jelentenek a gipszkarton építéséhez, hagyományosan ez a konyha és természetesen a fürdőszoba is. A speciális gipszkartonoknak meg kell változtatniuk ezt, és speciálisan a nedves helyiségekbe történő beépítésre tervezték. Így a fürdőszoba felújítása most sokkal könnyebb. Mivel az eddig felhasznált cementlemezek viszonylag nehéz, költségesek és nagyon költségesek voltak. Az ún. Ún. "Nedves helyiséglap" sokkal könnyebb alternatíva, mint a Rigips, de legalább olyan biztonságos és penészálló, mint a cement. Még az erősen terhelt területeken is használhatók a speciális gipszkartonok. A gyártó szerint az új fejlesztés előnyei vannak

 • az anyag élettartama,
 • a magas penészállóság,
 • könnyű feldolgozása gipszkarton,
 • a kis alaptömeg mindössze 10,5 kg / m² volt
 • a gipszlapok alkalmassága hibrid és vegyes szerkezetekre.

DIY gipszkarton?

A jelenlegi do-it-yourself trendben egyre több otthoni építész próbál kezet a gipszkarton építésénél. Ez nagyon megvalósítható, de nem ajánlott egy laikusnak. Különösen a fürdőszobában jól képzett szakemberek, mint például a gipszkarton szakember KATI GmbH & Co KG, amely szükséges az adott helyiség lehetőségeinek, kockázatainak és sajátosságainak felméréséhez, és ahhoz, hogy a gipszkarton rendszert kifejezetten hozzá lehessen igazítani. Ha még mindig meg akarja próbálni a fürdőszobai felújítást, röviden áttekintheti a gipszkarton építését a traumbad.de-en.

De legkésőbb akkor, amikor szükség van egy mennyezeti szerkezetre, a hobbiépítőknek sürgősen fel kell bérelniük egy szakembert. Ellenkező esetben gyorsan átalakíthatja a biztonsági kockázatokat az átalakítás során. Még ha az új falakon nehéz terhelés is van, például egy szabadon lógó WC-vel vagy mosdóval, a szakember számára különösen ellenálló szerkezetek szükségesek.

Szerezd meg a megfelelő eszközt

gipszkarton fürdőszoba eszköz 3 kép

A legjobb tippek gipszkartonhoz a fürdőszobában:

 1. Ha a fal nem csempézett, jó, vízálló gipszre van szüksége, amely védi a nedvességtől. A szobán belüli páratartalmat semmiképpen sem szabad alábecsülni. Ellenkező esetben a penészesedés és az esetleges egészségügyi következmények jönnek. Ez költséges felújítást igényelne.

Talán cserépváltásra van szükség

gipszkarton fürdőszoba kád felújítás 4 kép 1. A vakolat és csemperagasztó használata esetén az ízületeket jó tömszelencével kell lezárni, hogy a nedvesség ne tudjon behatolni. A padlón vagy a mennyezeten lévő csatlakozásoknál az akril vagy szilikon különösen alkalmas tömítőanyagként. Ez ugyanakkor megőrzi a fal vagy a padló rugalmasságát. A behatolást, a csatlakozást és a csatlakozásokat egy szakembernek kell megterveznie és kiszámítani. A helytelen elhelyezés nedvességet áteresztő repedéseket okozhat, különösen nedves helyiségekben.
 2. A fürdőszobában mindig ajánlott a belső szigetelés. Ez egy népszerű változat egy úgynevezett "szándékhéj". Itt egy állványt állítanak fel, ásványgyapot töltve és a gipszkartonhoz.
 3. A gipszkartonokat tetszőleges csempékkel vagy fával lehet betölteni.
 4. Az elektromos csatlakozást szakember kell elhelyezni és tömöríteni. Hasonlóképpen a vízcsatlakozások is, a későbbi károk elkerülése érdekében. Ha lehetséges, a kábeleket a padlóra vagy a mennyezetre kell helyezni, hogy azok elérhetőek legyenek. Itt is jó szigetelésre van szükség.

Robusztus krómozott szerelvény

gipszkarton fürdőszoba felszerelés 5 kép

 1. Feltöltéskor a sarokvédő profilokat és csavarokat nem szabad elfelejteni. Ezenkívül a gipszkarton vágási éleit előzetesen ki kell simítani. A tisztább a munka, annál egyenletesebb a felület és annál könnyebb tovább feldolgozni vagy díszíteni.
 2. A fürdőszobában az úgynevezett nedvesség-stresszt kell figyelembe venni. Itt történik a besorolás a 0, A01 vagy A02 osztályba. Azt jelzik, hogy a fal- és padlófelületek milyen mértékben szennyezettek vízpermettel.
 3. A gipszkarton nedvességtől való védelme érdekében a legegyszerűbb és legegyszerűbb megoldás a csempe burkolása a vékony ágyas eljárásban. Itt a csempe a gipszkartonhoz egy 2-6 mm vastag ragasztóréteggel van összekötve, és védi őket a nedvesség behatolásától egyidejűleg.
 4. Az ezt követő telepítést esetleg csatolni kell az új gipszkartonhoz. A szabadon lógó mosdó vagy mosdó speciális támasztóállványok beszerelését igényli. Ezek általában a "kettős oszlopos munka", vagyis a gipszkarton megerősített vázai.

Kép forrás:

 1. Unsplash © (CC0 1.0) / Pixabay.com
 2. Unsplash © (CC0 1.0) / Pixabay.com
 3. MichaelaThiede © (CC0 1.0) / Pixabay.com
 4. jelo-hx © (CC0 1.0) / Pixabay.com
 5. Tati néni © (CC0 1.0) / Pixabay.com
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map