Híres építészek: Zaha Hadid alkotási folyamata a festményeiben

2016. október 31-én Zaha Hadid 66 éves lett volna. Sajnos a híres építész elég korán hagyott bennünket. Munkájával hosszabb ideig velünk marad, és a következő nemzedékek népe között is.

A születésnapja alkalmából az Archidaily nagyszerű cikket tett közzé arról, hogy Zaha Hadid alkotói folyamata tükröződik a festményeiben és rajzaiban. A késés ellenére szeretnénk bemutatni Önt ennek a nagyszerű anyagnak.

Rendkívüli formákat és futurisztikus fogalmakat valósítottak meg Zaha Hadid zseniájának köszönhetően

zaha hatalmas építész volt

Zaha Hadid nemzetközi hírnévre tett szert eredeti és avantgárd építészeti koncepcióira. Ezekben a modern életmódot tükrözheti. Munkája számos topográfiai tanulmányon alapul, amelyeket ismételten folyó, rugalmas és kifejező festőművészeti alkotások szemléltetnek.

A modern élet dinamikáját és Zaha Hadid munkáját közvetítik.

A zseniális építész ambiciózus célokat tűzött maga elé és nagy sikert aratott

híres építész zaha hadid
A híres építészek emlékére az archidaily válogatott képeket készített. Ezeken keresztül világosabb képet kaphat kreatív folyamatáról. Jelentős művészettörténeti jelentőséggel bírnak. Ez valószínűleg növekedni fog az idővel, és segítené a kritikusokat és az érdeklődő feleket jobban megérteni a 20. és 21. századi építészet filozófiáját.

Híres építészek - gyakorlatok absztrakcióban

híres építészek és építészeti csodáik

A híres építész fantázia egyszerűen nem ismerte a határokat

a zaha képei csodálkoztakZaha Hadid képei absztrakt építészeti tanulmányok és gyakorlatok, amelyek mindhárom dimenziót érintik. Művészi szemléletmódja innovatív világnézetet képvisel, a terv fizikai korlátai megkérdőjelezhetők és munkájának kreatív alapjai nyilvánvalóvá válnak.

Híres arhitekten - Zaha Hadid korai inspirációi

Korábbi karrierje során Zaha Hadidot erősen befolyásolta a művész, Kasimir Malevich. Arra ösztönözte őket, hogy a színt az építészeti kutatás eszközeként használják. A 80-as években Zara Hadid rájött az első projektjeire. Már a "építészeti tervezés" témájának számos gyümölcsöző évének elméleti feltárására épültek.

Az évtized során felmerült festői építészettanulmányok egy részét később a nagyobb építési projektek részeként valósították meg.

Tanulmányok a városi tájról

Zaha Hadid első festményei a városi városok kutatásának témái. Ezek a nagyvárosok közötti és a különböző városok közötti kiterjedt kapcsolatokra vonatkozó nagyobb terveket írtak le.

Ebből az időszakból híres példa a "The Peak" című festmény. Ebben a híres építész fest egy mesterséges hegyet Hong Kong mellett, amely a lakosok számára kiszabadulna és felépülne a nagyvárosból.

A "csúcs" emlékezteti a társadalmi elkötelezettségünket a zöld terek megőrzésére és megőrzésére

a híres építész egyik leghíresebb képe

A "The World (89 fok)" című filmben Hadid feltárja az új technológiák sokszínűségét és hatását az építészeti tervezésre. A mű egy absztrakt kompozíció, amely erősen emlékeztet a földi műholdas nézetre. A nézőpont csak éles szögből jött, ami a kilátások erős lendületet adott. Az elrendezést egy széles, ívelt horizont keresztezi. Mozgása a kortárs életmód állandó változásait tükrözi.

Híres építészek - "A világ (89 fok)"

a föld egy másik szögből

Ezek a grafikai tanulmányok egyúttal a meglévő városi tájak új megszerzése is. Ez a helyzet a "Grand Buildings Trafalgar Square" munkájában is.

Két különösen fontos innovatív ötlet van itt. Egyrészt nyilvános pódiumra hívták fel a nyilvános utca találkozók hagyományának újjáélesztését. Az épületnek olyan épületek is vannak, amelyeknek nyilvános teraszai vannak, amelyek megfelelnek a város számos városi látnivalójának.

A Zaha Hadid eredeti elképzelései lehetőséget nyújtanak arra, hogy más városok városi koncepcióját vizsgálják meg más városokból

a trafalgar tér építése

Verseny a Nyugat-Berlin bővítéséhez

Zaha Hadid szintén részt vett a nyugat-berlini bővítés versenyében. Projektjét "Victoria City Aerial" -nek nevezték, és egy városi kontextusról szól, amelyet különböző szinteken szerveztek. Így az építész számos üzletet és kulturális helyet akart képviselni ezen a területen.

A modern és innovatív Nyugat-Berlin projekt a német főváros legnépszerűbb bevásárló utcája volt - a Kurfürstendamm

újjáéledt nyugat berlini és rekonstruálni

A nem hagyományos formák és a rendkívüli design a Hadid projektjeinek alapja

a berlini kurtfuerstendamm projekt

Egy másik projektben azt a gondolatot ábrázolta, hogy Hamburgban bővíti a Hafenstrasse-t. Arról szólt, hogy helyeket helyezzen el egy városi területre, amelyet a függőleges ház hierarchiája jellemez. A grafikai esszéi folyamatos építéssorozatot kínálnak terasszal, amelyek az Elbe-hez vezetnek.

Zaha Hadid teljesen új építészeti stílust fejlesztett ki

A hamburg kikötő projekt kapcsolódik a folyóhoz

Zaha Hadidot megbízották egy sor festői esszét készíteni a New York-i Guggenheim Múzeum orosz avantgárd The Great Utopia című kiállítására. Megértette a Tatlin-torony értelmezését, Vladimir Tatlin emlékművet, amelyet a Harmadik Kommunista Internacionálé (1919-1920) számára hoztak létre.

A formák összeolvadnak egymásba, és túlterhelő érzést teremtenek a nézőben

a hamburgi híres építész festménye

Emellett kísérletezett az orosz festők, például Kasimir Malevics és mások üdüléseivel. Tanulmányi napjaitól a munkájának utolsó évekig Zara Hadid építészként dolgozik a festészet előkészítésében. Megmutatta, hogy soha nem szabad megállítani a kísérletezést. Bár egész életét festette és számos kiállításon vett részt, nem volt hajlandó festőnek nevezni. Mindig hangsúlyozta, hogy ezek a munkák csak építészmérnökök kutatási és tervezési folyamatainak egy részét alkotják.

Híres építészek - Zaha Hadid átlépi a hétköznapi határokat

Vitra tűzoltó állomás koncepciója

Egyedülálló képük megalapozta az új lélegzetelállító építészeti stílusokat

a projektek életre hívnak

Az absztrakt ötletek már kialakulnak és alakulnak - Heydar Aliyev Kulturális Központ Bakuban, Azerbajdzsánban

impozáns épület Bakuban

Az épület rugalmas formáival meglepődik, ami kecsesben és az elegáns vízhullámokkal

zaha hadid és az ő építészeti remekeit

zaha hadid és az ő innovatív építészeti elképzelései

Azerbajdzsán kulturális központja

Pekingben még mindig találunk egy briliáns remekművet az építész

Peking központja csodálkozott

csodálatos formák és számok Kínában

A lélegzetelállító, rugalmas formák átmennek egymással

Híres építészek - A BMW középső épülete Lipcsében

bmw központi Lipcsében

A hongkongi toronyban a padlók úgy tűnnek, mintha elkennék egymást

zaha hadid és jól ismert projektjei

hong kong és ott csodálatos csoda torony

egy csodálatos építészet, amely vonzza a turistákat

Híres építészek - Sanghajban egy másik projektet Zaha Hadid valósított meg

Sky SOHO

shanhai ég soho

az épület az utcán él

egy ambiciózus, de nem lehetetlen projekt

Dongdaemun Design Plaza Szöulban, Dél-Koreában

  Szöul és az impozáns épület

Az új világ építészetének csodája

a zaha hadid építészete Szöulban

Categories: építészet

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2