Tompok-tompok di tempat tidur adalah pelbagai

Mites adalah arachnids yang sangat kecil yang kehadirannya di rumah kita tidak dapat melihatnya. Habitat semulajadi mereka adalah habuk rumah. Mereka tinggal di mainan, permaidani, linen dan tilam. Haiwan yang disumbat di tapak semaian mungkin menjadi rumah kepada sejuta tungau, dan seberapa sering anda mencuci mereka.

Bagi mereka sendiri, hama tidak berbahaya. Gambar di atas menunjukkannya 350 kali lebih besar. Mereka tidak akan menggigit atau mencederakan anda - mereka memakan sel-sel kulit mati - epidermis. Masalahnya adalah dengan bahan-bahan yang dikeluarkan oleh tungau ketika mereka makan. Mereka bernafas di udara, jadi mereka adalah prasyarat untuk alahan dan asma

Melawan tungau di atas katil

Tompok-tompok di dalam kasur lateks tilam katil
Tilam anda adalah inkubator terbesar. Jika anda ingin membeli yang baru, jangan lupa, di bahagian bawah, banyak sel mati yang terkumpul. Habitat yang sesuai untuk hama. Tilam busa juga tidak disyorkan. Adalah lebih baik memilih tilam yang diperbuat daripada getah. Mereka tidak mempunyai rongga di mana habuk dan kotoran boleh berkembang dan tidak menyediakan persekitaran hidup yang selesa untuk hama. Juga, jangan letakkan tilam ini secara langsung di atas lantai. Pastikan anda menggunakan bingkai katil atau bingkai supaya anda boleh membersihkan di bawah katil lebih mudah dan mudah. Tetapi itu hanya langkah pertama dalam perjuangan.

Tilam yang dipenuhi oleh hama

Tumbung di bilik tidur tilam katil

 Cara terbaik untuk membersihkan tilam dan perabot di atas kerusi dengan pembersih vakum dengan penapis air. Bahan di permukaan air kelihatan seperti tepung berminyak - itulah sebenarnya tungau.

Ramai orang berfikir ketakutan pada hama adalah dibesar-besarkan. Tetapi jika anda meraguinya, gunakan pembersih vakum dengan penapis air.

Pemadanan tilam dan pencegahan - itu semua yang melindungi daripada habuk rumah dan alahan.

Rapi, bilik tidur yang bersih 

Sediakan hama di bilik tidurGunakan garam

Tumbuh-tumbuhan di katil tilam taburan

Tumbung di tilam garam katil

Lingkaran hama

  hama di lingkaran cv katil

Tisu tebal sesuai untuk pembangunan hama    Tompok-tompok di tempat tidur tilam yang bersih

Tilam dengan pembersih vakum bersih  Tumbuh-tumbuhan di tempat tidur tilam penyedut debu


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 69