Reka bentuk dinding dengan gambar: memotret secara kreatif gambar kegemaran 

 

Di masa-masa telefon pintar dan kamera digital, kami sentiasa mengambil gambar, yang kemudiannya hilang dalam cetek pemacu keras. Malah tembakan paling berjaya dari cuti, perayaan keluarga atau acara dengan rakan biasanya berakhir di dalam folder di komputer dan kemudian mendapat sedikit perhatian. Terdapat peluang yang baik untuk meletakkan gambar yang paling indah di rumah di tempat kejadian. Sama ada sebagai kanvas format besar, kolaj kreatif atau siri klasik - tidak ada batasan untuk imaginasi reka bentuk dinding foto.

Reka bentuk dinding dengan gambar: memotret secara kreatif gambar kegemaran

Satu persiapan kecil harus dilakukan

Pertama, anda perlu memikirkan topik yang anda mahu lihat di dinding: foto keluarga di ruang makan? Gambar landskap di ruang tamu? Syot kilat di bilik mandi? Segala-galanya mungkin, selagi motif mempunyai suasana yang seragam. Kemudian kesan keseluruhannya harmoni dan anda merasa selesa di dalam bilik ini.

Jumlah dan saiz imej sepadan dengan saiz bilik. Lebih kecil bilik, semakin besar gambar mungkin - yang menyediakan ruang. Walau bagaimanapun, anda perlu menghadkan diri anda kepada beberapa motif. Untuk perabot besar juga sesuai dengan foto besar, supaya perkadarannya betul dan imej perabot secara optik tidak dihancurkan. Warna-warna gambar juga patut dimasukkan ke dalam hiasan.

Reka bentuk dinding dengan gambar: memotret secara kreatif gambar kegemaran
Bahan yang betul

Sudahlah adalah hari-hari ketika gambar-gambar kegemaran hanya dapat dibangunkan pada kertas foto: hari ini terdapat banyak cara dan bahan yang membuat penangkap mata nyata dari snapshot percutian atau pukulan potret. Versi paling murah adalah poster, pembingkaian berkualiti tinggi memberi mereka sentuhan mulia. Versi yang berbeza boleh didapati di Close Up.

Satu lagi varian adalah cetakan pada kanvas, yang amat sesuai untuk mata pelajaran atau subjek abstrak. Satu alternatif adalah gambar di Alu-Dibond, sebagai contoh, tawaran WhiteWall. Dalam teknik ini, motif dicetak pada plat aluminium, yang menjadikannya sangat tahan lama. Ilustrasi terdiri daripada membosankan hingga berkilat.

Reka bentuk dinding dengan gambar: memotret secara kreatif gambar kegemaran

Gantung yang paling indah

Cara yang paling mudah ialah menggantung tembakan tunggal yang besar. Apabila melampirkan anda hendaklah memastikan bahawa gambar itu adalah lebih kurang pada paras mata. Pengecualian, bagaimanapun, mengesahkan peraturan: Ia mungkin kelihatan seperti baik untuk meletakkan tembakan besar di bahagian bawah dinding. Cara terbaik untuk membantu seseorang yang melampirkannya, jadi anda boleh mencuba variasi yang berbeza tanpa perlu memukul kuku setiap kali di dinding.

Terutama dengan pengumpulan beberapa gambar, seperti pendudukan St Petersburg klasik, anda perlu mencuba susunan terlebih dahulu supaya ia tidak kelihatan huru-hara pada akhirnya. Untuk dinding gambar, adalah idea yang baik untuk melampirkan foto besar di tengah dan kumpulan yang kecil di sekelilingnya. Sekiranya tepi bingkai luar terbalik dan bingkai gambar memadankan satu sama lain dalam warna, hasilnya adalah gambaran keseluruhan yang harmoni.

Reka bentuk dinding dengan gambar: memotret secara kreatif gambar kegemaranPilihan lain untuk reka bentuk dinding:

  • Hadir foto pada bar gambar dan hanya gantikannya jika perlu
  • Letakkan gambar di atas lantai, di atas sampingan atau di atas rak
  • Kumpulan banyak gambar kecil ke kolaj besar

Copyright:

Gambar 1: Flickr Green jinkazamah CC OLED 2.0 Tertentu hak terpelihara

Gambar 2: Flickr Studio Wall Easel Wicker Paradise CC BY 2.0 Beberapa hak terpelihara

Gambar 3: Flickr Snapshorts Home: Vosgesparis decor8 holly CC BY 2.0 Beberapa hak cipta terpelihara

Gambar 4: Flickr Saya suka: White Wall Wall decor8 holly CC BY 2.0 Beberapa hak terpelihara

Categories: dinding

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − = 52