Lantai dapur merancang perabot hitam bata tembok dinding dinding belakang

 Petua berguna dan berfungsi untuk pelan lantai dapur

 Di dapur yang mempunyai beberapa pintu, penyelesaian terbaik adalah untuk mewujudkan sebuah pulau. Bilik ini adalah 6,60 X 3,90 m dan boleh dibahagikan kepada 5 zon: memasak, penyimpanan makanan, baking, sarapan dan penyediaan makanan + tidying up. Perlu adalah koridor luas di antara kawasan individu untuk pergerakan yang baik - dan keluar dari dapur.

Kawasan ini, yang sebenarnya adalah domain koki, ditempatkan di tempat yang berasingan dan tidak dipatuhi. Koki dan tetamu dapat dengan mudah menumpuk di pulau itu, dengan selongsong sisi wastafel. Terdapat juga tempat duduk untuk makan malam bersama.

Peti sejuk dan microwave terletak di seberang pulau, mudah untuk mereka yang ingin mengambil minuman dan makanan ringan semasa penyediaan makanan. Pantry di sudut adalah kira-kira jarak yang sama seperti pulau atau peti sejuk, supaya makanan boleh diakses dan ketara.

Pulau ini direka oleh garisan yang murah hati dari segi kerja, bertentangan terdapat blok memasak - idea untuk pelan lantai dapur

  lantai dapur merancang dapur dapur lampu gantung
 Hanya beberapa meter jauhnya dari garaj bersebelahan - ini menjadikan dapur ini cukup luas untuk sebuah pulau yang mengambil titik tumpu dari petak. Bilik ini juga mempunyai pengudaraan yang baik dengan cara ini, yang menjadikan peranti pengudaraan lain tidak diperlukan. Mereka hanya akan menjadi halangan visual di tengah-tengah dapur.

Pulau ini direka oleh garisan yang murah hati di atas meja kerja, bertentangan di sana terdapat blok memasak. Terdapat sink, mesin pencuci pinggan, peti sejuk dan microwave. Gabungan peralatan dapur yang paling penting - di seluruh petak - menjimatkan koki banyak tenaga.

Kawasan kerja di sini 4.50 x5.40 m dalam saiz, terbuka untuk ruang makan di mana anda boleh mengatur makanan atau pesta tidak rasmi. Bagi majlis-majlis rasmi lain, ruang makan disediakan.

Pelan lantai pulau berbentuk L, yang sangat popular dalam reka bentuk moden

Lantai dapur merancang lantai kayu idea jubin cermin dapur yang berwarna-warni

Dapur ini mempunyai pelan lantai pulau berbentuk L yang telah menjadi sangat popular dalam reka bentuk moden. Konfigurasi ini menampung sebuah pulau panjang yang dikelilingi oleh 2 sisi dapur sebenar, maka ruang itu kebanyakannya terbuka di satu sisi ke kawasan-kawasan sekitar. Dalam kes ini, partition membahagikan dapur dari ruang makan. Kedua bilik itu mengekalkan identiti mereka.

Bentuk dapur L panjang di dapur memisahkan bilik menjadi 2 zon - satu untuk memasak, penyediaan makanan dan merapikan dan satu lagi untuk menyimpan makanan. Pulau ini berfungsi sebagai persinggahan, persinggahan antara zon.

Susun atur ini juga sesuai untuk beberapa juru masak dan pembantu, kerana terdapat banyak ruang penyimpanan untuk semua orang. Tetamu yang tidak membantu boleh bercakap di pulau itu dengan mereka yang mempunyai sesuatu untuk dilakukan.

 Pulau ini adalah kawasan biasa, ruang untuk penyediaan makanan

pelan lantai dapur idea pulau dapur praktikal padatPelan ini adalah idea L-bentuk yang sangat rapat, tetapi ada memendekkan kaki dipotong L. Ini menjadikan bergerak ke 3.60 X 5, 40 m dapur besar lebih mudah dan dibuka kepada yang hidup / Famielienraum.

Pulau ini adalah kawasan biasa, ruang masak di sebelah koki, di mana terdapat juga tempat duduk untuk tetamu, penonton dan pengunjung kasual pada sebelah petang. Berjalan pendek antara dapur dan ruang makan berfungsi sebagai pantri. Ia termasuk ruang bawah tanah wain di mana botol dan gelas wain disimpan.

Ini adalah sebuah galley ditambah kemudahan pulau - pelan lantai dapur

Lantai dapur merancang dapur kayu pulau putih mendominasi kerusi makan warna hitam

 Ini adalah sebuah galley ditambah dengan kemudahan pulau di atasnya, di mana satu-satunya dinding dapur klasik ditambah dengan pulau selari. Hasilnya adalah langkah pertama ke arah kecekapan dapur yang lebih efisien.

Peralatan dapur - sink, mesin basuh pinggan, peti sejuk dan microwave semuanya berdekatan antara satu sama lain di dinding yang sama dengan tempat memasak di pulau itu. Pulau ini menawarkan banyak ruang penyimpanan serta tempat duduk dan wain sejuk.

Berbeza dengan dapur pantry lama, yang pada dasarnya terletak di belakang rumah, dapur 3 X3, 30 m besar ini merupakan sebahagian daripada pelan bilik besar, termasuk ruang tamu, ruang makan dan keluarga.

 Dengan 40 inci antara worktops, satu orang perlu melakukan satu langkah untuk menuju ke suis seterusnya pelan lantai dapur idea kayu terang padat praktikal

 Ambil Pelan Pulau Galley Plus dan tambah bahagian ketiga - meja makan panjang, kemudian dapatkan trifecta kecekapan dapur dalam bilik 5.10 X 6.60 m. Reka bentuk ini berdasarkan peraturan 40-inci dan telah disesuaikan dengan beberapa restoran. Dengan 40 inci antara worktops, satu orang perlu melakukan satu langkah untuk menuju ke suis seterusnya.

Pulau ini juga menawarkan tempat duduk yang baik untuk makan malam, di satu pihak adalah meja untuk 6 hingga 8 orang.

Dari sudut pandangan tukang masak, kawasan peti sejuk dan sink segi tiga yang ketat, dan penapis-paip pada hob juga menjimatkan yang tidak perlu kembali-dan sebagainya melalui dapur.

Pelan lantai ini menyediakan ruang untuk permukaan tambahan di atas meja kerja dan dibuka luas ke ruang makan bersebelahan

Lantai dapur merancang peralatan lantai kayu putih ringan padat

 Sekeliling pulau utama lebih dari satu L dan kurang daripada satu U, pelan lantai ini dapat menampung lebih banyak ruang kerja dan terbuka lebar ke ruang makan yang bersebelahan.

Pelan ini dibahagikan dengan jelas, peti sejuk dan pantri membentuk kawasan simpanan makanan. Satu lagi kawasan dirancang untuk membersihkan, dengan sink dan mesin pencuci pinggan, dan kemudian datang kawasan penyediaan makanan, untuk memasak, yang hanya di dinding panjang. Microwave tersembunyi di sebelah chef di pulau itu.

Untuk makanan tidak rasmi, ini adalah ruang makan kecil di satu hujung bilik, dengan pemandangan tingkap. Pada majlis-majlis rasmi anda pergi terus ke ruang makan bersebelahan. Ruang terbuka di antara adalah tempat yang ideal untuk para tetamu untuk bersembang dengan gelas wain di tangan.

 Pelan Lantai Dapur - Sebuah dinding rumah peti sejuk, dapur dan oven terbina dalam

lantai dapur merancang idea idea kaca depan sinki dapur

Ini sebenarnya pelan lantai berbentuk U yang menggabungkan kecekapan dan kebiasaan dapur dapur dengan keterbukaan rancangan bangunan kontemporari.

Sebuah dinding rumah peti sejuk, dapur dan oven terbina dalam. Terdapat juga lulus melainkan ruang tamu bersebelahan, yang mempunyai fungsi yang sangat praktikal, terutamanya di reuni keluarga dan perayaan.

Tenggelam membahagi dinding kedua dengan mesin basuh pinggan mangkuk di mana zon pembersihan mudah dibentuk.

Pulau 2 tingkat melengkapkan dapur bersaiz 3,90 X 5,40 m yang menawarkan ruang untuk koki, penyediaan makanan / minuman dan bar tamu. Dari pulau itu, koki boleh menjadi sebahagian daripada hiburan di ruang tamu / ruang makan.

 Peralatan di pulau itu - tenggelam, dapur, peti sejuk - membentuk segi tiga tepat yang sempurna Lantai dapur merancang idea praktikal putih

Pelan lantai pulau L-plus ini melambangkan kecekapan dan kesederhanaan. Peralatan di pulau itu - tenggelam, dapur, peti sejuk - membentuk segitiga tepat yang tepat sehingga juru masak mempunyai akses mudah ke tiga peralatan dapur utama.

Sudah tentu, apabila dapur terbuka untuk ruang tamu / keluarga, pulau itu secara semula jadi menarik para tetamu, tetapi saiz mereka melindungi kawasan masakan. Peti sejuk diposisikan supaya sesiapa sahaja - ahli keluarga atau tetamu - boleh mengambil sesuatu di luarnya tanpa memasuki zon memasak.

Pulau ini sebenarnya dapur sendiri, dengan sink, mesin pencuci pinggan, peti sejuk, laci dan microwave

ruang makan dapur warna monokrom warna tingkap cahaya terang

Pelan lantai berbentuk U di sekitar pulau yang sangat popular di dapur dan kedua-dua kaki panjang yang U dalam 4.50 X 5.70 m ruang yang luas ini adalah amat panjang, tambahan bersaiz untuk memenuhi pulau di tengah-tengah.

Pulau ini praktikal dapur sendiri, dengan sink, mesin basuh pinggan mangkuk, peti sejuk, laci dan microwave dan semua ini dilengkapi dengan beberapa tempat duduk di satu pulau. Ia adalah tempat yang sempurna untuk kanak-kanak dan tetamu untuk berkhidmat diri sementara para koki bekerja di kedua-dua dinding panjang. Satu tembok adalah untuk memasak - ada hob dan ketuhar berasingan - sementara dinding bertentangan dimaksudkan untuk membersihkan, ada ruang untuk wastafel dan mesin cuci piring.

Peti sejuk di sudut boleh diakses oleh semua orang. Sebuah stesen minuman, dilengkapi dengan sinki lain, mesin kopi terbina dalam dan peti sejuk wain, mengisi di hujung pendek U.

Pelan lantai dapur - permukaan kaca

sistem pelan lantai dapur perabot putih tekstur kaca hitam

 Ini adalah pelan tanah yang berbentuk P yang jarang, dengan elemen ciri - semenanjung - semenanjung, perkataan Inggeris bermula dengan huruf P.

Semenanjung menghubungkan bahagian berbentuk L ke dinding bertentangan dan pulau itu. Satu kaki L ialah zon memasak di mana sebuah dapur dipasang, dengan dua ketuhar terbina dalam. L kaki yang lain L ialah zon pembersihan tempat sink dan mesin pencuci pinggan diletakkan. Dinding bertentangan digunakan untuk penyimpanan makanan, dengan peti sejuk dan peti sejuk di satu ujung dan pantry di sisi lain. Semenanjung menempatkan kabinet, tetapi di bawah terdapat juga microwave yang dipasang.

Pulau ini sesuai untuk pelbagai aktiviti - di sini anda boleh bekerja, mengatur makanan tidak formal dengan keluarga dan rakan-rakan atau hanya bercakap.

 Reka bentuk dapur berbentuk L - perabot kayu berbentuk l berbentuk dapur kayu pelan lantai dapur gelap

Bentuk pelan lantai ini sedikit lebih daripada satu L, tetapi tidak cukup U. Pelan cetak serupa dengan dapur dapur. Ia segera menonjol, ia tidak mempunyai sebuah pulau di sini.

 Dengan lebar 3.30 m, ruang itu terlalu sempit untuk membina sebuah pulau tipikal di sini. Lebar kemudian diberi pampasan untuk panjang - dapur adalah 6 m panjang. Ini membolehkan pembinaan dinding panjang di kawasan memasak. Di hujung bilik anda juga menggunakan cahaya semula jadi, di mana anda mempunyai pemandangan indah dari tingkap.

 Dapur mempunyai pelan lantai berbentuk L dan dilengkapi dengan sebuah pulau kecil dinding batu terbina dalam perapian tempat duduk makan dapur dapur

Senibina sering menentukan bentuk dapur. Dalam kes ini, pemilik rumah mahukan perapian abad ke-18 yang lama di rumah itu dibina, jadi mereka membuat dapur gabungan dan ruang makan 10X 7.80 m besar, yang terletak di kedua-dua belah dapur dan bersebelahan dengan ruang tamu.

Dapur mempunyai pelan lantai berbentuk L dan dilengkapi dengan sebuah pulau kecil. Ia terletak bersebelahan perapian dan menawarkan ruang kerja tambahan dan ruang penyimpanan. Pemilik rumah dan tetamu boleh bergerak bebas antara dapur dan ruang makan, secara semula jadi di sekitar perapian.

 Tenggelam "mengapung" di tengah-tengah ruangan seperti yang diposisikan di sebuah restoran dapur dapur modular ruang makan perabot dapur dapur dapur lantai

Kawasan kerja dapur ini adalah dapur dinding 2 yang cekap, dengan peti sejuk, kompor dan oven, bertentangan dengan sinki. Tenggelam "mengapung" di tengah-tengah ruangan seperti yang diposisikan di sebuah restoran. Kemudian mengikuti zon trafik yang tenang, yang dibuka ke ruang makan.

 Pisahkan ruang makan dari dapur dengan dinding partition

pelan lantai dapur pelan lantai dapur asal

Beberapa orang mahu dapur mereka menjadi berasingan dari ruang makan, dan tidak semua orang suka melihat dua bilik yang bersambung. Ada penyelesaian - partition! Ia mewujudkan sempadan yang jelas antara dapur dan ruang makan dan mengekalkan keterbukaan bilik.

 Di sini di penghujung dinding dalaman adalah bar makan yang menghubungkan dapur dengan ruang tamu bersebelahan keadaan dapur seni yang berkilat lantai kayu asli lantai dapur putih

 Galley - Dapur biasanya sangat selesa, yang tentunya tidak bermakna mereka harus kecil. Di sini di penghujung dinding dalaman adalah bar makan yang menghubungkan dapur dengan ruang tamu bersebelahan. Di hujung dapur adalah pintu yang menuju ke ruang makan.

Tingkap tunggal menerangi seluruh zon pembersihan

kabinet hitam dapur dapur countertop yang padat elegan

 Pelan lantai dapur luas ini ditentukan oleh lokasi tetingkap tunggal yang menerangi seluruh zon pembersihan. Dapur terbuka ke ruang makan terbuka, terdapat ruang yang cukup, anda boleh bertemu untuk acara yang berbeza, menghiburkan, dan tentu saja memasak dan makan yang lazat!

Pulau dapur di kawasan tengah

menubuhkan pelan lantai reka bentuk dapur idea dapur kabinet pelan lantai dapur

Dengan sebuah pulau di kawasan tengah, dapur ini mempunyai pelan lantai berbentuk U kasar. The hob mengambil satu sisi pulau, yang lain adalah untuk tempat duduk tetamu.

Meja makan dan kerusi terletak betul-betul di tengah-tengah

ruang makan dapur dinding unit perkakas lantai warna dapur warna kuning

Makanan adalah tumpuan kebanyakan dapur, tetapi ia adalah pusat perhatian di sini - meja makan dan kerusi diletakkan tepat di tengah ruang 4.80 X 4.50 meter persegi.

 Kawasan kompak, dapur putih sesuai untuk keluarga muda

loghat dominan putih sistem modular kayu makan meja dapur pelan lantai

Pelan tindakan berbentuk U sering membuka dapur ke ruang makan atau bilik keluarga, tetapi di dapur 6-by-4 meter ini tidak.

 Putih, galley praktikal dihiasi dengan gaya retro

perabot putih dapur buah-buahan idea idea reka bentuk lantai dapur asal

Banyak dapur berbentuk U mengandungi sebuah pulau di tengah, yang juga menempatkan microwave dan wain sejuk.

              Pelan Lantai Dapur merancang sistem perabot dapur kayu

Categories: dapur

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 89 =