Poznati arhitekti – Život i djelo Zaha Hadida

Poznati arhitekti: proces stvaranja Zaha Hadida u njezinim slikama

Dana 31.10.2016 Zaha Hadid bi navršio 66 godina. Na žalost, poznati arhitekt ostavio nas je prilično rano. Kroz njezin rad ona ostaje s nama dulje vrijeme i među ljudima sljedećih generacija.

U povodu svog rođendana, Archidaily je objavio veliki članak o tome kako se kreativni proces Zaha Hadid ogleda u njezinim slikama i crtežima. Unatoč kašnjenju, htjeli bismo vas upoznati s ovim velikim materijalom.

Izvanredni oblici i futuristički koncepti ostvareni su zahvaljujući genija Zaha Hadida

zaha je imao veliki arhitekt

Zaha Hadid postao je međunarodno poznat po svojoj potrazi za izvornim i avangardnim arhitektonskim konceptima. U njima je mogla odražavati suvremeni način života. Njezin je rad temeljen na mnogim topografskim studijama, koji su opet bili ilustrirani tečnim, fleksibilnim i izražajnim slikarskim radovima.

Oni uspijevaju prenijeti dinamiku suvremenog života i djelo Zaha Hadida.

Pametan arhitekt postavljao je ambiciozne ciljeve i uživao posve veliki uspjeh

poznati arhitekt zaha hadid
U spomen na ove poznate arhitekte arhidaily je napravio izbor njihovih slika. Kroz njih ćete dobiti jasniju sliku svog kreativnog procesa. Oni također imaju značajno povijesno umjetničko značenje. To će se vjerojatno povećati s vremenom i pomoći mnogim kritičarima i zainteresiranim stranama da bolje razumiju filozofiju iza arhitekture 20. i 21. stoljeća.

Poznati arhitekti - vježbe u apstrakciji

poznati arhitekti i njihova arhitektonska čuda

Fantazija slavnog arhitekta jednostavno nije poznavala granice

slike zahaha su se zadivileSlike Zaha Hadid su arhitektonske studije i vježbe u apstrakciji koje utječu na sve tri dimenzije. Njezin umjetnički pristup predstavlja inovativni pogled na svijet. Ograničena su fizička ograničenja dizajna, a kreativni temelji njezina djela postali su očiti.

Poznati arhitekten - rano inspiracije Zaha Hadida

U svojoj ranijoj karijeri, Zaha Hadid je bio jako pod utjecajem umjetnika Kasimira Malevicha. Motivirao ih je da koriste boju kao sredstvo u arhitektonskom istraživanju. U osamdesetima Zara Hadid je realizirala svoje prve projekte. Već su se temeljili na mnogim plodnim godinama teorijskog istraživanja predmeta "arhitektonskog dizajna".

Neke od studija slikarske arhitekture koje su se pojavile tijekom ovog desetljeća kasnije su realizirane kao dio velikih građevinskih projekata.

Studije urbanog krajolika

Prve slike Zaha Hadid su eseji na području urbanog urbanog istraživanja. Ove su opisale veće planove za opsežne veze unutar i između različitih gradova.

Poznati primjer iz tog razdoblja je slika "vrh". U njemu, poznati arhitekt planira umjetnu planinu pored Hong Konga, koji će ponuditi stanovnicima bijeg i oporavak od velikog grada.

"Vrh" podsjeća na našu društvenu predanost očuvanju i očuvanju zelenih površina

jedna od najpoznatijih slika poznatog arhitekta

U "The World (89 stupnjeva)" Hadid istražuje različite mogućnosti novih tehnologija i njihov utjecaj na arhitektonski dizajn. Rad je apstraktni sastav koji snažno podsjeća na satelitski pogled na Zemlju. Perspektiva je došla samo iz oštrih kutova, što je dalo snažan zamah. Raspored je prešao širokim, zakošenim horizontom. Njegov je pokret značio da odražava stalne promjene u suvremenom životnom stilu.

Poznati arhitekti - "Svijet (89 stupnjeva)"

Zemlja iz drugog kuta

Te grafičke studije istodobno su nova akvizicija postojećih urbanih krajolika. To je također slučaj u radu "Velike zgrade Trg Trafalgar".

Ovdje postoje dvije posebno važne inovativne ideje. S jedne se strane održava javni podij, pozivajući na obnovu tradicije javnih uličnih sastanaka. Zgrada također ima zgrade s javnim terasama koje odgovaraju mnogim gradskim znamenitostima iz visine.

Izvorne ideje Zaha Hadida daju nam priliku istražiti urbanistički koncept velikih gradova iz različitih perspektiva

izgradnja trafalgar trga

Natjecanje za širenje Zapadnog Berlina

Zaha Hadid također je sudjelovao u natjecanju za širenje Zapadnog Berlina. Njezin je projekt nazvan "Victoria City Aerial", a riječ je o urbanom kontekstu koji je organiziran na različitim razinama. Stoga je arhitekt želio zastupati nekoliko trgovina i kulturnih znamenitosti na ovom području.

Suvremeni i inovativni projekt za West Berlin obuhvaća najpopularniju shopping ulicu u glavnom gradu Njemačke - Kurfürstendamm

oživjeti zapadni berlin i rekonstruirati ga

Nekonvencionalni oblici i izvanredni dizajn podložni su Hadidovim projektima

projekt kurtfuerstendamm u berlinu

U drugom projektu oslikala je svoju ideju proširenja Hafenstrasse u Hamburgu. Radi se o postavljanju prostora u gradsko područje, koje karakterizira vertikalna kuća hijerarhije. Njezini grafički eseji nude niz kontinuiranih konstrukcija s terasama koje vode do Elbe.

Zaha Hadid je razvio potpuno novi stil arhitekture

Hamburgovska luka služi kao veza na rijeku

Zaha Hadid također je naručio stvaranje niz slikovitih eseja za izložbu o ruskoj avangardnoj Great Utopiji Guggenheim muzeja u New Yorku. Ostvarila je interpretaciju Tatlinove kule, spomenika Vladimira Tatlina, stvorenog za Treći komunistički međunarodni (1919-1920).

Obrasci se stapaju jedan u drugi i stvaraju neodoljiv osjećaj u gledatelju

slika poznatog arhitekta Hamburg

Osim toga, eksperimentirao je s rekreacijom ruskih slikara kao što su Kasimir Malevich i drugi. Od svojih studentskih dana do posljednjih godina rada, Zara Hadid koristi sliku kao priprema za svoj rad kao arhitekt. Pokazalo se da nikada ne smijemo prestati eksperimentirati. Iako je cijeli život slikala i sudjelovala na brojnim izložbama, odbila je zvati slikaricu. Uvijek je naglasila da su ta djela činila samo dio svojih istraživanja i planiranja kao arhitekta.

Poznati arhitekti - Zaha Hadid prelazi granice običnih

Koncept Vitra vatrogasne postaje

Njihove jedinstvene slike postavile su temelje za nove atrakcijske stilove koji oduzimaju dah

projekti su pozvani na život

Apstraktne ideje već se oblikuju i oblikuju - Heydar Aliyev kulturni centar u Bakuu, Azerbajdžan

nametanje zgrade u Baku

Zgrada zapanjuje svojim fleksibilnim oblicima, što bi bilo gracioznoben i elegantnim vodenim valovima

zaha hadid i njezina arhitektura remek-djela

zaha hadid i njene inovativne arhitektonske ideje baku

azerbajdžanski kulturni centar

U Pekingu još uvijek nalazimo sjajno remek djelo arhitekta

beijing centar zadivljen

nevjerojatnih oblika i likova u Kini

Nevjerojatni fleksibilni obrasci prelaze jedni druge

Poznati arhitekti - BMW Centralna zgrada u Leipzigu

centralno bmw u Leipzigu

Na ovom tornju u Hong Kongu podovi izgledaju kao da su razmazani jedni na druge

zaha hadid i njezine dobro poznate projekte

hong kong i tamo prekrasna čudotvorna kula

nevjerojatna arhitektura koja privlači turiste

Poznati arhitekti - U Šangaju je drugi projekt realizirala Zaha Hadid

Sky SOHO

Shanhai nebo soho

zgrada živi na ulicama

ambiciozni, ali ne i nemoguć projekt

Dongdaemun Design Plaza u Seulu, Južna Koreja

  Seoulu i impozantnoj zgradi

Pitam arhitekture novog svijeta

arhitektura zaha hadid u seoulu

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 74 = 82